Армията прави каквото може в борбата с коронавируса. Това коментира вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов пред БиТиВи.

За пример той посочи, че шефът на оперативния щаб Венцислав Мутафчийски е шеф на ВМА, структура към Министерството на отбраната. Освен това фирма на отбраната шие предпазното облекло.

Армията ще има право да задържа и да предава задържаните на органите на полицията, изтъкна министърът. Каракачанов подчерта, че няма проблем армията да се включи в помощ на органите на реда, когато полицаите се задъхват. Армията няма да се включи с танкове, коментира той. Борим се с вирус, няма нужда от танкове, категоричен бе военният министър.

Ще могат да вадят военните срещу коронавируса
Обновена

Ще могат да вадят военните срещу коронавируса

От БСП скочиха, че вирус не се бори с автомат

Армията ще пренася храна, защитно облекло с военна техника при нужда. Министърът се похвали с бързината, с която военните превърнаха "Арена Армеец" във военно-полева болница. В Пловдив, Варна и Русе ще бъдат изградени подобни болници.

Армията е необходима и тя си върши работата, отсече Красимир Каракачанов. Когато има бедствия, военните отиват със снаряжението си, а не с прашки и на модно ревю. Армията може да се включи да помага на полицията в гетата, стана ясно от думите на вицепремиера. Няма да се подслушват разговорите на хората под карантина, както поясни той. Вчера мярката бе заложена в извънредния закон. През клетките на мобилните оператори ще се съблюдава движението на поставените под карантина.

Армията не може да абдикира при подобна ситуация, категоричен бе министър Каракачанов. Най-вероятно ще се удължи извънредното положение.

Час спорове по заглавието на извънредния закон
Обновена

Час спорове по заглавието на извънредния закон

Отхвърлиха искането на БСП обсъждането на второ четене на закона да се излъчва пряко