Асен Василев няма притеснения, че ще бъде замесен в разработката по контрабандата в Агенция "Митници". Това сподели самият той след заседанието на временната комисия в Народното събрание по темата. Защо ДАНС в продължение на 2 години са оставили канал да работи, без да уведомят финансовия министър и премиера, за да се вземат мерки, е въпрос, който Пламен Тончев подмина, констатира бившият финансов министър. Цялата оперативна информация отива в ДАНС и отново попита защо са оставили каналът да работи.

Като финансов министър е предложил Петя Банкова, която като заместник в Агенция "Митници" е работила добре с чуждите партньори и добре водила преговорите у нас да има чужди митничари. Под ръководството на Банкова има рекордно ниво заловена контрабанда и наркотици, по думите му. Било логично тя да оглави Митниците.

Василев не познава семейство Димитрови. Това, на което сме свидетели е пошъл политически фарс, който цели да каже "всичките са маскари", подчерта бившият финансов министър. Асен Василев не познава Паскал.

За казуса с Недан Хаджиев Василев призна, че с Калин Стоянов е провел един разговор, тъй като под ръководството на Хаджиев в ОДМВР-Хасково в града е отчетено най-ниското ниво на купен вот. Целта била да се намали нивото на купения вот. Следствието и съдът трябва да кажат каква е истината.

Дали обаче Бойко Рашков ще бъде отново в листите на ПП-ДБ, Асен Василев не отговори.

Марин и Стефан Димитрови със сериозни връзки в МВР, но няма данни да са влизали в МФ

Марин и Стефан Димитрови със сериозни връзки в МВР, но няма данни да са влизали в МФ

Людмила Петкова е възложила на новия шеф на Митниците да направи анализ на дейността на Петя Банкова