Убедих се, че в София няма действащ кмет, има един медиен герой, който се опитва да ни докаже, въпреки това, което виждаме, че то не съществува, а София е в розово.

Това заяви кандидатът на БСП за кмет на София Бриго Аспарухов на предизборна среща с членове на партията и граждани в театър "Ариел" в кв. "Гео Милев", цитиран от БТА.

По думите на Аспарухов, София всъщност е в трагично състояние.

До преди 17-18 години София е била държавна политика, посочи Бриго Аспарухов. Сега София е останала на самотек. На приказки трудно се вярва, но ви уверявам, че моят опит е достатъчен, за да имам самочувствието, че мога да се справя с проблемите на столицата или най-малко да поставя едно добро начало за тяхното решаване в следващите години, допълни още Аспарухов.

На срещата с членове на БСП и граждани присъстваха кандидатът на БСП за районен кмет на Слатина Емил Войнов, кандидати за общински съветници и председателят на градската организация на БСП в столицата Румен Овчаров.

Като проблем на район Слатина кандидатът за районен кмет посочи нарастването на апетитите за застрояване на зелените площи, парк "Гео Милев"и парк "Свилен Русев".

Той посочи, че има и транспортен проблем в район Редута, където минава само една автобусна линия. По думите му, тя е недостатъчна предвид пренаселването на квартала.

На въпрос как смята да реши тези проблеми Войнов отговори, че задачата е повече да няма застрояване на зелените площи в района. По думите на жител на район "Слатина" парк "Свилен Русев" няма статут на парк, а на залесена територия и 11 парцела от него вече са раздадени.

Емил Войнов каза, че ще положи всички усилия сваленият статут на парка да бъде възстановен.

По отношение на транспортния проблем кандидатът за кмет на района каза, че може да се направи предложение още една автобусна линия да минава през квартал "Редута" или да има вътрешноквартален транспорт.