Слави Бинев е кандидатът на Атака за кмет на София, обяви Волен Сидеров.
Кандидатурата му е категорично в разбиранията на Атака за противопоставяне на статуквото и модела на управляващите, посочи още лидерът на националистите.

По думите му Бинев е истинският опонент на Бойко Борисов, всички останали кандидати са фигуранти - хора, които запълват мястото, заяви Сидеров.

Брифингът на Бинев премина под знака на изключително острия и критичен тон спрямо настоящия кмет.

По думите му - основният проблем е боклука, като - ако спечели изборите, ще започне разчистването от „Московска" - защото рибата се вмирисва откъм главата, уточни Бинев.
Конкретно, той обеща на шестия месец след започване на мандата си да направи първата копка на завода за боклук.

Кандидатът на Атака заяви, че именно популизмът на Борисов и ГЕРБ са го провокирали да се кандидатира.

Не правя никаква разлика между ГЕРБ и БСП, тъй като неформалният, формалният или формалинов лидер на ГЕРБ е бил част от тази партия, след това си е хвърлил книжката и започнал да отваря вратите на царя, заяви Слави Бинев.

По думите му битката с Борисов е абсолютно лична.
Срещу нас стои един фарфарон, който всячески се опитва да изкара, че това, което върши по задължение, е нещо изключително.

Провокира ме също така дебелащината на един самовлюбен в себе си човек, който никога не съм чул да признава, че е сгрешил.
По този повод Бинев коментира, че Борисов - който бил бездарен плагиат, но интуитивен и бързо схващащ, може да се вслуша в някое от споменатите неща.

Според Слави Бинев не може да има политически различия с ГЕРБ, тъй като не се знае каква е тази партия.

Оприличават Борисов с Елвис Пресли, но той по-скоро е Чарлс Чаплин, тъй като може да изиграе и главната, и второстепенната роля, да напише музиката, той и мис България може да изиграе, продължи Бинев.
В контекста на тези думи Волен Сидеров обяви награда за този, който каже каква е идеологическата основа на ГЕРБ.

В подкрепа на острия тон към настоящия кмет в брифинга се включи и треньорът на Слави Бинев, който е бил треньор и на Борисов.

Борисов - помолен да коментира:
Под достойнството ми е да отговарям на подобни нападки и това е последният път, когато отговарям на такъв въпрос

Бойко Борисов не може да се хвали с купи и медали, просто защото не е участвал в нито едно състезание.
Той бе един посредствен член на клуба по таекуондо и обичаше само да се пъчи с кимоното и коланите си в пожарната, заяви треньорът.

Бинев потвърди също така казаното по-рано днес, че ако двамата генерали (Бриго Аспарухов и Бойко Борисов, бел.ред.) отидат на балотаж, той ще подкрепи автентичния генерал.
В тази връзка Сидеров коментира, че това е принципна позиция, но тъй като на балотаж ще отидат Борисов и Бинев, се надява Бриго Аспарухов - след комплимента, който получава в момента, да застане зад кандидата на Атака.

По отношение на програмата си за управление на София сред акцентите на Бинев е модерното застрояване на северо-северозападната част на града.

Основен проблем са циганите, обяви кандидат кметът. Всички искат да са толерантни с хора, които не са толерантни с нас.

Хора, които живеят като Маугли - всеки има право да иска да живее като в джунгла, но да не го прави в центъра на София, бяха думите на Бинев по повод битността на циганите.

Там където живеят циганите, е хранителната среда на престъпността, заяви той и допълни, че планира с помощта на фондации циганите да бъдат изселени от местата, които не са тяхни.

Бинев завърши с думите, че въпреки прогнозите не смята битката за загубена - аз обичам да приемам такива битки, в които да обръщам резултата, заяви кандидатът на Атака за кмет на София.