Твърденията в публикация на вестник „Монитор" за „Атака" са неверни, категорично заяви на специална пресконференция лидерът на партията Волен Сидеров.
Той е категоричен, че в публикацията некоректно са замесени имената на депутати от „Атака".

Сидеров заяви, че според него изданието всъщност е турски вестник и зад него стоят интереси на ДПС.
Според Волен Сидеров въпросната публикация е свързаната с предстоящите избори. „Тези избори ще бъдат доста мъчно и кърваво състезание. Цели се всяване на смут и разцепление."

От „Атака" обявиха, че посоченото в публикацията - че депутати от „Атака" възнамерявали да напуснат партията и да се присъединят към Движение „Напред", е невярно.
Борислав Ноев категорично заяви, че не е водил подобни разговори, с която и да е политическа сила и че няма намерение да напуска парламентарната група на Атака.
Той каза, че преди време е получавал такива предложения, дори му били предлагани пари, за да напусне ПГ на „Атака" и уточни, че е било в края на 2005 г.

По думите на Митко Димитров вероятно тази публикация и други са реакция на направения сигнал от „Атака" в ДАНС, с който се настоява да се изясни произхода на капиталите за покупките на вестник „Монитор", на в."Телеграф", Телевизия 7.
Според Волен Сидеров създава се опасна тенденция и прозират интересите на обръч от фирми на ДПС.

Митко Димитров поясни, че със сигнала е поставен въпроса как могат да се купят няколко вестника и с какви пари.
„Убеден съм, че ще дойде ден, в който и прокуратурата ще се заинтересува", каза той.

Операция „Чисти ръце" трябва да засяга и медиите, категоричен е Сидеров. За конкретния случай той заяви, че ще бъдат сезирани комисията за медии в парламента, а също и съюза на издателите.