„Атака" съм я създал, защото хората искаха такава сила - коректив на една политика - лоша, антибългарска, а не за да се харесам на един или друг политик.
И тя продължава да е коректив, регулатор.

Това каза лидерът на партия „Атака" Волен Сидеров в предаването „Коритаров Live" по Нова Телевизия.

Коментарът беше направен по повод казаните от Иван Костов „добри думи за „Атака" и в отговор на въпрос дали това може да се развие във форма на партньорство.

С времето мнението за „Атака" се разчупва и не е като мнението в началото.
Мнението, което цитирате е част от това разчупване. Това е част от утвърденото доверие към „Атака", допълни Сидеров.

На въпрос дали партията се доближава към орбитата на ЕНП, лидерът на „Атака" подчерта, че не смята, че е задължително да се вържеш непременно към някаква орбита.

Помолен за коментар на десетте точки, публикувани във в. „Атака" вчера на тема: „Какво правим, когато дойдем на власт" и по-конкретно относно точка шест - за преминаване на прокуратурата към изпълнителната власт и дали това означава свикване на Велико народно събрание, Волен Сидеров заяви:

Ако искаш да промениш нещо в държавата, ти го оставяш на масата и казваш: „Дайте да го направим". Защо да не го направим, защо да не свикаме Велико народно събрание, щом е необходимо?, попита Сидеров и допълни:

Конституцията е за промяна. Тя е родена порочно, когато БСП искаше да отреже Симеон Сакскобургготски, после пък го покани за вземе имоти тук.

Смятам, че е по-честно за избирателя да гласува за определен премиер, който е заявил каква програма ще има и с какъв кабинет ще работи. Дошъл е моментът, в който трябва да кажем какво искаме и да го напишем като „Десет божи заповеди".

Ще се обърна към колегите от опозиционните партии и те най-после да разберат, че трябва да се действа, не може просто да седим и да чакаме да дойдат изборите. Ако трябва ще се караме, но трябва да излезем с някакви действия. Аз ги призовавам още веднъж - да оставим принадлежността към дадени формати, да решим в синхрон какво трябва да се направи, а всеки ще остане със своя облик, заяви Сидеров.

Лидерът на „Атака" беше категоричен, че ще се търсят всички възможни начини за продължаване на протеста към правителството. Дошло е време регламентът да се промени и да направим рязък скок за подобряване на начина на живот в България.

На въпрос вижда ли „Атака" партньор в лицето на президента, Сидеров заяви:
Не виждам как може да си партнираме с човека, който е баща на това тройно управление.
Той формулира някакво желание за промяна, но то бе толкова неясно формулирано, че останах с впечатление, че е по-скоро някаква реклама.
Не знам дали ще има резултат от среща, защото той е затворен в своето тенденциозно мнение, че „Атака" и аз сме неприемливи.

Начинът, по който правим политика трябва да се промени, каза в заключение Волен Сидеров.

Припомняме, днес лидерите на РЗС Яне Янев и на "Атака" Волен Сидеров ще дадат съвместна пресконференция.