"Атака" щурмуваха София прес по време на пресконференцията на Слави Бинев, по време на която той трябваше да представи зам.-председателя на британската Партия на независимостта Пол Нутъл - заместник на Фарадж.

Припомняме, лидерът на британската Партия на независимостта Найджъл Фарадж стана известен с коментарите си за България и опасенията му, че след 2014 година българите масово ще се преселят във Великобритания.

Лидерът на "Атака", негови колеги от ръководството и съмишленици бяха окупирали входа на сградата и настойчиво с плакати и викове искаха Пол Нутъл да се извини на България.

„Искаме извинение веднага", „В Европейския съюз няма втора ръка хора!", „Британци, спрете да грабите България" са част от плакатите, които носят привържениците на Атака.

Те успяха да влязат в залата на пресконференцията. Волен Сидеров лично настоя Нутъл да се извини на България. Сидеров влезе в пререкание с даващия пресконференцията Слави Бинев и го обвини, че е наел българофоб да си прави пиар.

Припомняме, по-късно днес атакистите организират протестен митинг пред британското посолство в София срещу кампанията на Лондон против българи и румънци.

От своя страна Бинев, който е евродепутат от квотата на „Атака" и бивш съратник на Сидеров, го упрекна, че се държи като платен от правителството демонстрант.

Знаейки за пресконференцията на Бинев и участието на Нутъл, Волен Сидеров припомни, че българите, а не пришълците от Азия и Африка във Великобритрания, са посочени като заплаха и подчерта, че това е пряка обида към България, за което настоява за извинение. „В случая има представител на партия, която пряко е обидила българския народ", подчерта Сидеров, визирайки Нутъл.

Той каза, че призовава за бойкот на английските стоки в България и да се наложат визови ограничения за англичаните, както и да не бъдат допускани да купуват имоти у нас. Твърденията на английски представители, че виновна е политиката на ЕС според Сидеров са спекулации на английските политици.

Слави Бинев заяви от своя страна, че всъщност претенциите са към това правителство, което не решава проблемите на младите хора.
„Предупреждавах, че се очакват рестрикции спрямо България заради антибългарската политика", изтъкна Бинев и добави, че според Европа българите не са проблем.

Той е категоричен, че проблемът е в това правителство. „Това правителство изхвърля българските граждани от собствената им държава. България се превръща в територия. Тези, които подкрепят това обслужват свои лични интереси или интересите на някой друг. България е най-бедната страна, корупцията се вихри, има самоубийства, обири, грабежи", изтъкна още Бинев.

На настояването на Сидеров Нутъл да се извини на България англичанинът каза, че последното нещо, което британците искат е да има изтичане на мозъци от България. „Не може да е правилно в Англия в баровете да ви сервират високо образовани емигранти от България. Това не добро за вашата икономика", каза той.

Нутъл подчерта, че за Великобритания е добре България да е силна, а не българските млади хора да сервират напитки в Англия. Той посочи, че между 1997 и 2010 година са придошли 3 млн. емигранти, от които 1 млн. от Източна Европа и че младежката безработица в Англия е 22%. „Това поставя под риск нашето поколение британци. Затова призоваваме да няма изтичане на мозъци", каза Нутъл и добави, че той няма нищо против българския народ и против българите.

Волен Сидеров му припомни, че в Англия има подписка от 1000 български студенти срещу ограниченията, които английската администрация има налага. „Не е вярно това, което говорите, че нямате нищо против българите, защото в изявленията на вашия председател Найджъл Фарадж има преки обиди", заяви Сидров.
„Много съжалявам английските младежи, че си стоят вкъщи. Нека си стоят вкъщи, да не идват да се напиват в Слънчев бряг", добави той.

Лидерът на Атака упрекна английски фирми, че ограбват България. "„Интернешънъл Уотър" и „Краун Ейджънс" изпомпаха от България милиони и милиони. Защо вие и Фарадж не говорите за емигрантите от Азия и Африка, а за българите", попита още Сидеров.

Нутъл отново заяви, че те не са против българите, а са против неконтролируемата емиграция в Англия и бе апострофира от Сидеров, че тази емиграция е по европейските норми.

На въпроса дали целта на кампанията срещу българите в Англия не е в това да убеди британците да излязат от ЕС Нутъл каза, че ако в Англия има референдум, 2017 година страната вече няма да е член на ЕС. „Ако Англия излезе от ЕС, ще отпадне свободното придвижване на хора, така че двустранно ще се договарят условията", добави Нутъл.

Според Слави Бинев атаките към България ще бъдат все повече, ще има все повече рестрикции, докато не бъде направено всичко възможно да се върнат демократичните правила в страната. По думите му всеки, който подкрепя тази антибългарска политика е съучастник на правителството и гони българите от нашата страна.

След като представителите на Атака напуснаха залата, Пол Нутъл коментира, че такова нещо в Англия не би могло да се случи и каза, че той не е виждал такова нещо там, а Слави Бинев съобщи, че ГОРД изпратили писмо до МВР, че се очакват проблеми и изрази недоволство, че не е обърнато внимание.

Той съобщи, че утре писмото ще бъде разпространено до медиите и поясни, че в него ГОРД съобщили, че очакват проблеми от хора, които се опитват да играят някаква слугинска роля около правителството.