атакаДонос от хора на ГЕРБ е причина за ареста на общинския съветник от „Атака" в Силистра Живко Димов. Това заявиха съпартийците на нарочения за лихвар националист.

От „Атака" посочиха, че Димов е с чисто съдебно минало и се е оказал зад решетките заради несъгласието на партията да подкрепи съмнителни начинания на местните активисти на управляващата партия. Сред тях било и отдаването на хиляди декари земя под аренда на хора от ГЕРБ.

Припомняме, Живко Димов беше арестуван по обвинение, че без да притежава лиценз е предоставял кредити на физически лица срещу непосилно високи лихви. Като обезпечение изисквал длъжниците да прехвърлят недвижимо имущество на негово име. Така за последните няколко години участвал в повече от 300 сделки с недвижими имоти.

Координаторът на "Атака" в Силистра Димчо Кьосев разказа, че преди броени дни на заседание на общинските комисии по общинска собственост и устройство на територията, е било подложено на гласуване предложението на кмета на с. Сърпово за отдаване под аренда на над 1000 декара мери около селото.

Интересното е, че огромният терен трябваше да бъде отдаден на общинския координатор на ГЕРБ в Дулово Тодор Стаматов. Тримата общинари от "Атака" гласувахме против арендата, после последва ареста на колегата ни", посочи Кьосев, който е бивш офицер от МВР.

От „Атака" заявиха, че в Силистра има още „фрапиращи случаи на натиск" над техни активисти от страна на ГЕРБ, които тепърва ще бъдат огласени.