Партия "Атака" потвърди, че ще издигне кандидатурата на Волен Сидеров за президент. Това стана по време на срещата на лидера на националистите с обществеността в Хасково.

„Атака" има 2-3 пъти по-голям потенциал, който не е използван и който ще мобилизираме за предстоящите избори, посочи Сидеров, цитиран от haskovo.info.

Рано е да обявяваме официални кандидатури, но за мен не е проблем да кажа, че ще се кандидатирам за президент посочи той. Стана ясно, че участието на „Атака" на изборите за местна власт ще бъде самостоятелно. Коалиции с други партии не се предвиждат. Такава е позицията на партията и за президентските избори.

Коректно е кандидатите да се обявят навреме, за да могат избирателите да се ориентират за кого да гласуват. Ние нямаме притеснение, че започваме по-рано предизборната кампания, обясни Сидеров.

От думите му стана още ясно, че партия "Атака" ще продължи да подкрепя правителството на Бойко Борисов.

Смятам, че оттеглянето на нашата подкрепа ще доведе до дестабилизация на страната, посочи той, цитиран от БНР.

По думите му, ако „Атака" спре да подкрепя ГЕРБ, ще се създаде шанс за реванш на ДПС, БСП и възможност за излизане на политическата сцена на други фактори като АБВ.

Това не е приемливо за нас, не  е добре за България и точно затова ние сме единствената политическа сила в парламента, която в момента спазва своя ангажимент за подкрепа, същевременно коригирайки или опитвайки се да прокара редица свои виждания, подчерта лидерът на „Атака".