Няма какво да ни разделя. Голямата цел е по-важна от дребни закачки в миналото. Обединяват ни заплахите пред България”. Тази позиция изрази в ефира на БНТ Красимир Каракачанов, кандидат за президент на националистическите формации "Атака", ВМРО и НФСБ.

Патриотичните формации нямат началници, подчерта той и така обясни обединението на партиите. Формациите са притеснени от циганизацията и битовата престъпност, от опасността за териториалната цялост на страната.

25 години чакаме неволята, каза Каракачанов и настоя сами да си решим проблемите. Той гледа като предимство на членството ни в ЕС и НАТО. Партньорството с двете организации давало възможности за страната ни.

Не трябва да сме крайни русофили или слепи русофоби, настоя патриотът за отношенията с Русия. "Фили" и "фоби" не трябва да има, всички трябва да бъдат българофили, категоричен бе Красимир Каракачанов. 

Според него Турция ползва бежанците, за да изнудва Европа. Европа, по мнението му, клекнала пред турския натиск. Турция няма никакво намерение да влиза в ЕС, убеден е патриотът.

България може да има ясна позиция, смята той. Трябвало да сме генератор на идеи. С общи решения можело Общността да се справи с бежанския проблем

За референдума на Слави Трифонов, той е на мнение, че трябва да се подкрепя всяка гражданска инициатива. Каракачанов не очаква изненади от новия политически сезон.