Атанас Атанасов е хвърлил оставка като председател на парламентарната Комисия за контрол над службите за сигурност, прилагането и използването на специални разузнавателни средства и достъпа до данните по Закона за електронните съобщения, съобщи 24 часа. Атанасов лично е потвърдил това пред колегите.

Вероятно оставката на лидера на ДСБ, част от коалицията ПП/ДБ, е провокирана от несъгласието на останалите от мнозинството с идеята му за сливане на двете разузнавателни служби - военното разузнаване и Държавната агенция "Разузнаване" (ДАР).

Оставката на Атанасов после бе потвърдена от председателя на парламента Росен Желязков, който изчете от трибуната обявлението за нея. 

ДПС, също като ГЕРБ, не подкрепя идеята на Атанасов за обединяване на службите

Движението за права и свободи няма да подкрепи идеята на ПП/ДБ, чиито основен апологет е съпредседателят на "Демократична България" Атанас Атанасов, за обединяване на военното и цивилното разузнаване в една мегаструктура. Това съобщи в кулоарите на Партийния дом Делян Пеевски от ДПС. Във вторник, припомняме, резерви към идеята изрази и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Малко преди депутатът Пеевски да коментира стана ясно за оставката на Атанасов.

Това е негово лично решение, няма да повлияе на управлението, не е дискутирано с нас, лаконичен бе Делян Пеевски. "Вече се разбра и от ГЕРБ - няма да има подкрепа. При условие, че няма да има мнозинство, и ние няма да подкрепим", отсече той.