С просто око се вижда, че президентът Радев брани като Матросов своите еднолични назначения в службите, в случая шефа на ДАНС след този тежък провал (с руските свещеници - бел.ред.). И тук се разказва някаква история за оперативна игра, 5 години не стигнало време да решат дали да го вербуват този, или трябва да го изгонят... Очевидно има много тежка търпимост към руския шпионаж в България и това трябва да се промени.

Това заяви съпредседателят на ДБ Атанас Атанасов в отговор на позицията на президента Румен Радев от вчера, който нападна кабинета, заявявайки, че ДАНС не е "боксова круша, върху която да се упражняват некомпетентни политици с болни амбиции". (линк)

Атанасов посъветва протестиращите заради казуса около Руската църква да преместят протеста си пред руското посолство.

Пеевски, Борисов, Петков и Мирчев искат от главния прокурор проверка за Руската църква

Пеевски, Борисов, Петков и Мирчев искат от главния прокурор проверка за Руската църква

Проблемът е важен, а и има съмнение за извършено престъпление

"Имаше някакъв протест пред Руската църква, задава се втори такъв. И трябва да кажа на организаторите, които очевидно са от "Възраждане", да отидат пред руското посолство, защото стана ясно, че руската държава през посолството смятат, че са собственици на тази църква, извадиха нотариален акт, очевидно г-жа Митрофанова е затворила църквата."

Съпредседателят на ДБ коментира изявлението на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, че партията му няма да подкрепи идеята на ПП/ДБ за промяна на националния празник. 

"Дебатът по промените в Конституцията, надявам се, да влезе в пленарната зала другата седмица. Ще заявим позиции. Дискусионна е тази тема, ще видим кой как ще гласува. Доколкото си спомням, г-н Борисов, преди да внесем проекта за промяна на Конституцията, под който и той се е подписал, обясняваше как и за него 24 май е най-подходящият празник", отговори на въпрос на News.bg Атанасов.

ДАНС не е боксова круша за невежи политици с болни амбиции, предупреди Радев

ДАНС не е боксова круша за невежи политици с болни амбиции, предупреди Радев

Държавният глава е възмутен от липсата на реакция сред обществото