На главния прокурор (Сотир Цацаров) поведението му е като на вицепремиер - всяка сряда е в Министерския съвет. Тази структура (Спецсъдът) е излишна. Това заяви бившият шеф на Национална служба сигурност и настоящ председател на Демократи за силна България (ДСБ) Атанас Атанасов пред bTV.

Винаги съм бил против специални органи - имаме прокуратура. Основният проблем идва от тези, които упражняват властта, обоснова се Атанасов.

Иван Гешев: С делото "Иванчева" искаха да ударят Спецпрокуратурата
Обновена

Иван Гешев: С делото "Иванчева" искаха да ударят Спецпрокуратурата

При оправдателни присъди щяло да има оставки и закриване на Спецпрокуратурата

Миналата седмица премиер-министърът казваше, че в България има пълзяща диктатура - смешно е, той контролира законодателната, изпълнителната, съдебната власт. Това което имаме, е диктатура на алчната посредственост. Тук очевидно става въпрос за пране на пари. Те плащат под масата, заяви Атанасов.

С подаване на оставки се свършва всичко, обобщи Атанасов развитието на "Апартамент гейт". Той коментира, че когато преди година международно призната организация перифразирала надписа на входа на парламента - "Съединението прави силата", на - "В България корупцията прави силата", тогава управляващите се насмяха, каза Атанасов.

Борисов обвини опонентите си в налагане на "пълзяща диктатура"

Борисов обвини опонентите си в налагане на "пълзяща диктатура"

Опонентите на ГЕРБ действали брутално

Той цитира анализ на модела Борисов, направен от ДСБ - размазването на институциите е очевидно, но това идва от мястото на премиера. Назначените изпълняват неговата воля, каза Атанасов.

Иво Христов: Борисов иска да възпали стари седесарски рефлекси

Иво Христов: Борисов иска да възпали стари седесарски рефлекси

По думите му всичко опира до премиера

"Идват ли избори, Борисов вади оная мъглява история с дядо си, който бил николапетковист и убит веднага след 9 септември 1944 г. Николапетковисткото движение се създава години по-късно", каза Атанасов.

Той обрисува, че премиерът се вживява в образа на жертвата - "Борисов толкова много се грижи за България и някакви хора искат да го смъкнат от власт", коментира Атанасов и допълни - идват избори.

Вече 290 са жертвите на атентатите в Шри Ланка

Вече 290 са жертвите на атентатите в Шри Ланка

Осем българи се обърнали към посолството ни в Делхи

За атентатите от неделя в Шри Ланка, ген. Атанасов заяви, че хората, които познават Цейлон (името на Шри Ланка до 1972 г. - б.р.) не са изненадани. Там до преди десетилетие имаше гражданска война с 60 000 жертви. Там има тежки религиозни сблъсъци.

Не се съобщават данни за организаторите, за да се направи цялостен анализ. Проблемът явно е вътрешнодържавен. Знаково е - там религиозните сблъсъци са традиция, заяви бившият шеф на контаразузнаването.