В пощенската кутия на Десислава Атанасова е подаден сигнал за корупция в Русе. На брифинг в парламента тя обясни, че сигналът касае обществена поръчка за анаеробна инсталация за над 23 милиона лева по ОПОС.

Според данните на неизвестния изпращач обществената поръчка съдържа редица нарушения. Атанасова сезира органите на МВР за сигнала. Тя се надява и останалите депутати, до които е подаден сигнала , а именно ПП, ИТН и ДПС да се включат в инициативата й. Спрете далаверата за милиони в Русе е озаглавен сигналът. Консултант на общината, който тя е финансирала уведомява кмета на Русе и заместниците му, че участниците в процедурата не отговарят на условията, по думите й. Въпреки предупрежденията те са класирани.

Скоро ще бъде избран изпълнител по тази обществена поръчка. Оказва се, че всички участници са консорциуми. Десислава Атанасова е обезпокоена, че пари, спечелени по ОПОС може да бъдат опорочена с такава обществена поръчка.

Тя призова всички депутати, получили сигнала задно да подадат сигнала в МВР. Иначе от ГЕРБ ще останат с впечатлението, че се крият злоупотреби. Вярвам на българските институции, подчерта народният представител.

Отрязаха ГЕРБ за "карта българин" за диаспората ни

Отрязаха ГЕРБ за "карта българин" за диаспората ни

След близо два часа дебати предложението бе отхвърлено от депутатите в комисията