Бившият директор на Дирекция "Управление на водите" Асен Личев обяви, че аварийният план на правителството за Перник е като след дъжд качулка

Според експерта хидролог тези неща е трябвало да се направят много отдавна, тъй като отдавна е било известно, че загубите във водоснабдителната система на ВиК са много големи, а отдавна е известно също така, че язовир "Студена", от който Перник черпи вода, не се управлява добре от Министерството на околната среда и водите (МОСВ) и водата не се изразходва само за питейни нужди, а и за промишлено водоснабдяване.  

Борисов дава на Перник още 30 млн. лв. за справяне с ВиК кризата

Борисов дава на Перник още 30 млн. лв. за справяне с ВиК кризата

"Стават 35 млн. лв. дотук"

"Ако МОСВ бяха изключили промишленото водоснабдяване и минимално допустимия екологичен отток не на 19 ноември, а на 1 януари тази година, в момента в язовира щеше да има 7 млн. куб. метра повече вода и щеше да се дочака без всякаква тревога следващият пълноводен период на река Струма", подчерта Личев пред БНР.

Според него с темата за мъртвия обем на язовир "Студена" се спекулира. 

БСП внасят вот на недоверие за водната криза в Перник
Обновена

БСП внасят вот на недоверие за водната криза в Перник

Нинова обвини ГЕРБ в политика на геноцид

"Мъртвият обем е 2,4 млн. куб. м в язовир "Студена". Днес общият обем на язовира е 3,8 млн. кубически метра. В момента 1,4 млн. кубически метра е полезният обем", уточни хидрологът.

"Моите съграждани от Перник така или иначе ще изконсумират вината на виновните. Важното е и виновните да бъдат наказани, за да може тази вина, която ще изконсумират нашите съграждани, да не е горчива", подчерта Асен Личев.

Той е очаквал да започне строителството на язовир "Черни Осъм". Той е щял да предотврати режимите на питейно водоснабдяване в Ловешка и Плевенска област, както и в Троян.

Борисов обеща изцяло ново трасе за над 2 млн. лева за Перник

Борисов обеща изцяло ново трасе за над 2 млн. лева за Перник

Работата по него започва от утре