Ще бъде изградено изцяло ново алтернативно трасе по Клон 2 в Перник с държавни средства. Това съобщи премиерът Бойко Борисов във Фейсбук.

Той обясни, че през него ще бъдат положени нови тръби, като работата по изчистването на трасето, дълго близо километър, ще започне още утре. По прогнози на премиера то ще струва над 2 млн. лв.

Предстои да бъде изградена и пречиствателна станция. В социалната мрежа Борисов уверява, че всички необходими материали вече са набавени за незабавното започване на работата.

Перничани плашат с протести и в София заради водната криза

Перничани плашат с протести и в София заради водната криза

Ще пренесем нашата Сурва на жълтите павета, заканват се те

От публикацията става ясно още, че днес министърът на икономиката Емил Караниколов, зам.-министърът на регионалното развитие Николай Нанков и областният управител Емил Костадинов отново са били на място в Перник и са продължили с обследването на водопреносната мрежа на града.

Премиерът посочи, че те са се срещнали с научните ръководители, ангажирани с намирането на решения за осигуряването на допълнителен дебит към яз. "Студена", и са се запознали с проектите, които утре ще бъдат предоставени за одобрение от Басейновата дирекция към МОСВ.

Борисов: В Перник няма тръба по-млада от мен

Борисов: В Перник няма тръба по-млада от мен

По думите му от 52-ра година нищо не е пипано в града

Припомняме, днес перничани отидоха на молебен в централния градски храм "Свети Иван Рилски" и излязоха на протест. Те заплашиха, че ако управляващите не изпълнят исканията им, ще последват протести и на жълтите павета в София.

По-рано през деня министърът на икономиката Емил Караниколов заяви, че започват спешни мерки по ремонт на пречиствателната станция.

След срещата си с кмета лидерът на БСП Корнелия Нинова пък поиска среща с главния прокурор Иван Гешев заради кризата в Перник. По думите й хората настояват да разберат кой носи отговорността за бедственото положение.

Вчера при посещението си в Стара Загора премиерът заяви, че в Перник нищо не е пипано от 52-ра година. По думите му нямало по-млада тръба от него.

Преди това Мая Манолова отправи 10 въпроса към премиера по повод предложението му за създаване на едно ВиК дружество. Според гражданската платформа "Изправи се. БГ" това ще доведе до нов държавен монопол.

Доброволци пък съобщиха, че няма повече резерви за водовземане за Перник от Владайския канал.

Борисов не търси вина назад за Перник, а строи нов водопровод

Борисов не търси вина назад за Перник, а строи нов водопровод

Предлага да се обсъди идеята ВиК дружествата да се обединят в едно държавно дружество