Присъствието на първите места в една листа не е единствената форма на живот. Това коментира пред журналисти бившият вицепремиер и министър на вътрешните работи в кабинета "Борисов 2" Румяна Бъчварова по повод задната позиция в листите на ГЕРБ.

Тя посочи, че има и други начини човек да прави политика. Бъчварова е разговаряла с лидера на партията Бойко Борисов преди време.

Имам нужда от известна пауза, заяви Бъчварова.

Припомняме, че се появиха информации, че тя остава в задните редове на листите за предстоящите предсрочни парламентарни избори. В края на 2009 г. Бъчварова бе назначена за началник на политическия кабинет на Борисов в първото му правителство. През 2014 г. бе избрана за народен представител, а впоследствие и застана начело на МВР.

Борисов се закани да няма „лабаво" с контрабандата
Обновена

Борисов се закани да няма „лабаво" с контрабандата

Да не превръщаме ЕС и НАТО в клише

Не мястото в листата прави кандидата за депутат по-малко политически ангажиран. Това пък коментира на свой ред Цветан Цветанов по казуса "Бъчварова".

Решаващата дума е била на лидера Бойко Борисов. Въпреки че е втора в Плевен, Цецка Цачева имала качества според заместник-председателя на ГЕРБ.

Цветанов определи като популизъм идеята на левицата за замразяване на депутатските заплати, след като стана ясно, че новите избраници ще получават по-високи заплати. Това е поредната популистка формула, която се пуска в публичното пространство, убеден е той. Цветанов попита дали в такъв случай трябва да се замразят и заплатите на държавните служители. Това, по мнението му, може да увеличи корупционния натиск. Това не е мярка, която би могла да доведе до необходимия ефект, изтъкна още заместник-председателят на ГЕРБ.