"Има такъв народ" нееднократно е отстоявал законови промени в полза на майките на деца с увреждания. Партията е вносител и многократно е настоявала за бързото придвижване на промените в Закона за личната помощ, основно искане от страна на "Системата ни убива", като съпротивата на "Продължаваме промяната" спирала този процес.

Това заяви на брифинг в кулоарите на Народното събрание депутатът от ИТН Станислав Балабанов.

Увеличават парите на майките на деца с увреждания

Увеличават парите на майките на деца с увреждания

Управляващата коалиция единодушно приела предлаганото увеличение

"Наблюдавам през последните часове в социалните мрежи атаки от страна на майките на деца с увреждания от "Системата ни убива" спрямо мен и колеги от "Има такъв народ" по отношение на Закона за личната помощ. Тъй като е абсолютно неоснователна тази атака, когато има факти, ние излизаме с лицата си да обясним тези факти и защо нямаме нищо общо с тези обвинения, които незнайно защо идват от хора, които сме през последните пет години сме подкрепяли и продължаваме да подкрепяме", каза той.

Какви са били въпросните нападки? "Днешната атака персонално към мен - Станислав Балабанов, който преди години беше журналист в "Шоуто на Слави", задавал съм неудобните въпроси към депутатите в парламента по отношение на майките на деца с увреждания и Закона за личната помощ, а видите ли сега като народен представител съм бил тих, мълчалив и не съм направил нищо по отношение на този закон. И едва ли не аз и колегите сме виновни Законът за личната помощ да не е факт в този парламент", поясни народният представител. 

ИТН държат на думата си за Закона за личната помощ, въпреки че ги обругаха

ИТН държат на думата си за Закона за личната помощ, въпреки че ги обругаха

Законопроектът вече е в деловодството на парламента

ИТН ще продължат с усилията си да прокарат въпросния нормативен акт. "Виновни са водещите комисии, които гледат тези закони и не са ги допуснали, една от виновните комисии е социалната, която има председател от "Продължаваме промяната". Това е административния ред на парламента. Водил съм много разговори с колегите, те имат своите съображения против този закон, но ние ще продължим да опитваме и следващата седмица да го входираме. А това, че сега друга партия го спира, ние не носим вина", добави Балабанов.

"Представителите на ПП спираха този закон. Водех изключително унизителни разговори с представители на ПП в полза на "Системата ни убива", като коалиционните партньори ни обвиняваха, че на наша глава сме вкарвали нещо, което не било договорено с Лена Бориславова или с някой от тамошния елит и, че едва ли не това нарушавало коалиционното споразумение", каза още той. 

Петков продължавал да натиска депутати от ИТН, оплака се Тошко Йорданов

Петков продължавал да натиска депутати от ИТН, оплака се Тошко Йорданов

Ако желаят разговор, да се обърнат към ръководството на партията, призова той

Балабанов коментира накратко и актуалните политически теми, като от думите му стана ясно, че ИТН все още не са получавали покана от ПП за преговори за нов кабинет. От партията на Слави Трифонов остават и категорични - преговори за правителство могат да се водят само и единствено ако Кирил Петков и Асен Василев не фигурират в него.