Разгарът на лятото е причината за ниската избирателна активност. Това е мнението на бившия служебен премиер проф. Огнян Герджиков пред БТВ.

По думите му машинното гласуване също се оказало една спирачка за много хора. Служебното правителство било много активно, много добро попадение, но това не повлия в някаква посока на избирателната активност в изборите, коментира бившият служебен премиер. Той не очаква нищо ново в сравнение с три месеца.

Броене до последен глас: Под 1% разлика за първото място

Броене до последен глас: Под 1% разлика за първото място

Драмата за всяко едно място

Няма да е катастрофа за България, ако е без кабинет, защото можем да си починем. Не съм много обезпокоен, но е за предпочитане България да има правителство, посочи проф. Герджиков.

Бившият евродепутат Петър Курумбашев, който също присъства в студиото на БТВ, посочи, че причината за ниската избирателна активност е, че хората се уморяват да ги питат за кого ще гласуват. Не се случи нищо катастрофално и за това, че половин процент от машините не са сработили. Този апокалипсис, че с машинното гласуване няма да се получи, стана ясно, че може и да не повлия изключително много на хората, категоричен бе Курумбашев.

За него е много по-важно да се направи разлика между контролирания и купен вот в ромските махали. Служебното правителство положи усилия за честно провеждане на изборите, каза още Петър Курумбашев.

Избираме Народно събрание за втори път 2021 г.
на живо

Избираме Народно събрание за втори път 2021 г.

Избирателната активност към 16 часа - 27,20%