Информацията превърна хората в по-висок клас реципиенти. Не е възможно да бъдеш наричан с груби думи. Това заяви пред Bulgari ON AIR експертът по етикет и протокол Милена Хлебарова по повод езика на политиците, които неведнъж са си позволявали обидно отношение или квалификации по адрес на определен кръг от обществото или целия народ.

Последният подобен случай е изявлението на председателя на парламента Цвета Караянчева в Лом, която настоя протестиращите да не се движат по магистралите или с метрото, щом не им харесва управлението.

По думи на Хлебарова съветниците на Караянчева не са в единотипие с българската народопсихология.

"В България не върви този стил на поведение - агресия, обида, некоректност, незачитане. Днес се изисква друг стил на поведение спрямо народа ни", категорична бе тя.

Караянчева възмутена, че Цветанов подкрепя президента и служебен кабинет
Обновена

Караянчева възмутена, че Цветанов подкрепя президента и служебен кабинет

Да хвърляш кал по мястото, откъдето си тръгнал - не е най-добрият старт на нов политически проект, подчерта Караянчева

Според нея не може да бъде простено, ако тонът бъде наставнически и грозен, тъй като такова нещо никога не е било харесвано у нас.

От своя страна пиар експертът Александър Христов отбеляза, че това е стилът на говорене на Караянчева, който се вижда от доста време насам. Той отчете, че на много места в света, включително у нас, политическото говорене се профанизира и агресира. Езикът се пречупвал и ставал недопустим.

Директното говорене е различно от обидите и назидателното говорене - това е границата, подчерта Христов.

Той посочи, че през март и април назидателният тон е бил харесван основно заради пандемията от коронавируса.