Ердоган иска да бъде султан, а Путин – император. В тази ситуация България трябва да бъде много внимателна”. Това заяви в ефира на Нова телевизия депутатът от ГЕРБ Методи Андреев. "Когато две страни като Русия и Турция се "бият", трябва да внимаваме, а когато си говорят, вниманието ни трябва да бъде тройно по-изострено", категоричен бе той. "Историята показва, че именно в такива случаи българският интерес е бил най-застрашен", каза Андреев.

Андреев припомни изказване на Ахмед Доган, което контрастира със сегашната му роля на патриот. През 2012 година от ДПС не позволиха ген. Васил Делов - освободителят на Родопите, посмъртно да бъде избран за почетен гражданин на Кърджали.

Ген. Делов е командвал войските, освободили Източните Родопи на 21 октомври 1912 година. След като не бе одобрена номинацията му, от ГЕРБ поискаха да бъде сменена датата, която се почита като празник на града. Почетният председател на ДПС искал нов прочит на Балканската война, което кореспордира с политиката в една съседна страна, припомни Андреев.

Етническият мир взривен в Кърджали?

Етническият мир взривен в Кърджали?

Общинският съвет в Кърджали отхвърли кандидатурата на ген. Васил Делов за почетен гражданин на Кърджали. Групите съветници от БСП и ГЕРБ гласуваха "за", групата съветници от ДПС "въздържали се" и така генералът не получи званието.

Според него страната ни трябва да търси алтернативен източник на газ, освен Москва.

"Когато дойде на посещение у нас, турският премиер Ахмет Давутоглу предложи на България азерски газ. Ако той дойде преди синьото гориво от Русия, България ще има газова борса", коментира още народният представител от ГЕРБ.