Да осребрим наученото. Това поиска външният министър Екатерина Захариева по време на дискусия за равносметката от ръководството на ЕС. Новите трансатлантически отношения между САЩ и ЕС били с непредвидим край. Тежки преговори предстоят за новата многогодишна рамка.

Радев критикува целувките и прегръдките на Борисов с евролидерите

Радев критикува целувките и прегръдките на Борисов с евролидерите

Кабинетът пропуснал взривоопасни вътрешни проблеми

Наистина моментът е тежък и сложен за комисията, подчерта първият ни дипломат. Българските граждани са европейски граждани. Всяко решение, което е добро за европейските граждани е добро и за българските граждани, заяви Захариева. Национален приоритет за страната ни е интеграцията на Западните Балкани. Успяхме да превърнем този наш приоритет в европейски, посочи Захариева.

Интеграцията на региона е станала европейски приоритет с конкретно финансиране. За договора ни с Македония Екатерина Захариева си спомни, че всички го подкрепяли. Отпушили сме процеса на помиряване в целия регион, според нея. Регионът започна да гледа напред в бъдещето.

Каракачанов не иска бежански "котила" в България

Каракачанов не иска бежански "котила" в България

Воеводата е доволен, че Борисов има кураж

Учени от България и Македония ще пишат учебниците за общата ни история, стана ясно от думите й. Тя поиска да се осигури спокойствие на учените, които трябва да дадат предложения до правителствата на България и Македония.

Организирани са 11 дебата на високо ниво за бъдещето на ЕС. Миграцията днес е много повече във фокуса заради политическата криза в Германия, обясни министър Захариева. Темата за миграцията е разделяща тема в Съвета. Ако няма общоевропейско решение по миграцията, тя ще продължи да е разделяща. България може да ръководи ЕС, категорична е Екатерина Захариева.