България високо цени позитивния диалог между Република Корея (Южна Корея) и Корейската народно-демократична република (КНДР) и усилията на двете държави за сближаване и укрепване на мира на Корейския полуостров. Това заяви президентът Румен Радев преди работна среща с посланици от държави от Азия в България. По думите на държавния глава, принос за подобряването на отношенията на полуострова имат и двете държави.

Премиерът на Южна Корея иска братство и бира от България

Премиерът на Южна Корея иска братство и бира от България

Задълбочаването на икономическите ни отношения сред обсъжданите теми

"Току-що направихме снимка, на която сме заедно с посланиците на Република Корея и Корейската народно-демократична република, която според мен има исторически символизъм", заяви още Румен Радев и добави, че международната общност трябва да подкрепи диалога за развитието на приятелски отношения между двете държави.

Радев поздрави Република Корея за отличната организация на Зимните олимпийски игри в Пьонгчанг и за успеха им да използват този повод като "силен политически инструмент" за насърчаването на диалога между братските народи.

Президентът посочи и че оценява високо резултатите от посещението на министър-председателя на южна Корея Ли Нак-Йон, който беше у нас през есента на 2017 година.
"Имахме много ползотворни разговори за развитие на двустранното партньорство в много сфери - индустрия, инвестиции, търговия, информационни технологии, автомобилостроене, туризъм, наука и образование и трябва да работим за реализирането на този потенциал", посочи Радев. Той поднови поканата си към своя колега президента на Република Корея Мун Дже-ин да посети страната ни.

Северна Корея все още не е дала официален отговор за срещата с Тръмп

Северна Корея все още не е дала официален отговор за срещата с Тръмп

Нито сме виждали, нито сме получавали официален отговор