Български демократически форум се присъединява към Реформаторския блок.

Това обяви на пресконференция говорителят на формацията Петър Москов. Той посочи, че Българския демократически форум се присъединява към блока, подписано е и споразумение за общо явяване на предсрочните парламентарни избори.

Москов заяви, че днес е един добър ден в изпълнение на приоритетите на Блока, а именно активни действия за обединяване и консолидиране на десницата.

Припомняме, че БДФ са бившите партньори на ДСБ от изборите през 2013 година.

Предстоят още действия и анонси за разширяването на формата на Реформаторския блок, начина и силата, по който блокът ще отстоява принципите на десницата на предстоящите парламентарни избори, заяви Петър Москов. Очаква се през следващата седмица ще бъде представена програмата на блока, както и водачите на листи.

Председателят на Български демократически форум Жаклин Толева представи пред медиите печат, който по думите й бил "най-старият печат" в "най-новата ни история". Печатът на Български демократически форум - партия с 27-годишна история.

"За нас беше изключителна чест днес да поставим този печат под споразумението, което подписахме с РБ, защото за тези 27 години Български демократически форум винаги е пледирал и изповядвал тезата, че когато в политиката искаш да постигнеш нещо и да се върнеш нещо загубено, най-успешно това може да бъде постигнато във взаимодействие с тези, които мислят като теб", заяви Толева .

Оценката й бе категорична - днес отново е направена крачка, която консолидира десницата.

Толева посочи част от характеристиките на Български демократически форум като партия национално отговорна, патриотична, консервативна и демократична.

Единомислие било постигнато по отношение на програмните цели, както и категоричната необходимост от преоценка на миналото по отношение на комунистическия режим. Според нея българското общество е заложник на липсата на точна оценка на това минало.

"Обща е ориентацията ни европейска, евроатлантическа", каза Толева. България все още се нуждае от реформи, от много промени - реформаторите сме тук, каза Толева.