Според съпредседателя на "Демократична България" Христо Иванов така нареченото "златно гражданство" е в компетентността на Министерството на икономиката.

Той припомни в сутрешния блок на Би Ти Ви скандала с предоставянето на българско гражданство като част от корупционна схема.

ДАНС разкрива корупционните схеми с българско гражданство пред депутатите

ДАНС разкрива корупционните схеми с българско гражданство пред депутатите

Юлиан Ангелов от ОП заяви, че знае кой пуска лъжите в публичното пространство

Всяка една от преписките през всички години минава през ДАНС и се задържа няколко месеца, а след това се разкрива и очевидно не е била хваната от ДАНС. Това сваля доверието към България и по отношение нашата кандидатура за Шенген, допълни Иванов.

"Това е част от дълбоките фактори за недоверие към България, изобщо към българския сектор Сигурност. Не можем да се справим с тази корупция", смята бившият правосъден министър.

Той изрази мнение, че едва когато се появиха материали в чуждата преса, българската прокуратура се е задействала.

Еврокомисия следи как се дава гражданство срещу инвестиции

Еврокомисия следи как се дава гражданство срещу инвестиции

Държавите от ЕС не обменят информация за исканията за гражданство и за пребиваване

"Демократична България" трупа подкрепа за евроизборите, по думите му. Обединението търси подкрепа от другите демократи. Христо Иванов направи сравнение между "Обединени патриоти" и "Демократична България", като изтъкна разбирателството в партийната структура, за разлика от положението при патриотите.

Липсва достатъчно ясно позициониране по отношение управлението, по отношение и на популистката вълна в Европа, смята той и допълни, че не може да няма яснота при избирателите кой къде стои по темата. Не може, когато Пеевски и Борисов се опитват да назначат следващия Цацаров, да нямаме яснота кой къде стои по тази тема, изтъкна Иванов.