Двадесетина души се събраха на протест пред имот на бизнесмена Иво Прокопиев в местността Буджака край Созопол. Те са организирани от бившия евродепутат Николай Бареков, съобщи БНР.

Според Бареков, имотът, построен над скалите, спира достъпа до морския бряг и местността Райския залив. Протестът на бившия журналист и евродепутат е озаглавен: "Върнете Буджака на хората".

Събраните от Бареков почти 20 души носят плакати с различни квалификации за бившия правосъден министър Христо Иванов, който преди месец поиска да плажува на плаж Росенец, но бе грубо отстранен от гардове на НСО.

Събраните от Бареков хора обвиняват Иванов, че бил слуга на олигархията . Освен обвиненията, че Иванов и други представители на коалиция "Демократична България" са организирали масовото ходене на плаж в парк "Росенец" край т.н. Догансарай, а не са на този протест, Бареков твърди, че в Буджака има заграбен частен плаж, както и ограничен достъп до брега.

Продажбата на земя край морския град е истинско престъпление, заяви Николай Бареков.

Подобно на акцията край Росенец, протестиращите поставиха трибагреник на една от оградите, която препречва пътя до скалите и тръгнаха по стръмна пътека, отвеждаща до брега. Докато се разхождат, те викат: "Прокопиев, излез".

По-рано Бареков призова от профила си в социалните мрежи към протеста да се присъединят Христо Иванов и Ивайло Мирчев от коалицията "Демократична България", които бяха организатори на акцията в парк "Росенец".

До скалите достъп има, но той е по две тесни, опасни и стръмни пътеки. Припомняме и че прокуратурата също установи нарушения при строителството в местността. 

Репортерска проверка установи, че край имота на бизнесмена Иво Прокопиев е оставена пътека, която отвежда до морския бряг. В местността Буджака има 3 имота, които спират достъпа до морския бряг, но те се намират в северната част на зоната, каза кметът на Созопол Тихомир Янакиев.

"Няма заграден плаж, защото просто там плаж няма. Законът за устройство на черноморското крайбрежие задължава собствениците да осигуряват алеи до морски плажове", каза Янакиев в отговор на въпрос дали Прокопиев е заградил плаж.

В "Росенец" провеждат "Доган Сарай Бийч Фестивал" - Доган да уволни Борисов

В "Росенец" провеждат "Доган Сарай Бийч Фестивал" - Доган да уволни Борисов

Обявено е и масово плажуване на Алепу