Барековата партия „България без цензура” е организирала черна пиар кампания, целяща да злепостави кандидата за евродепутат на Реформаторски блок от НПСД Корман Исмаилов, предупреди в сряда лидерът на дясната коалиция Меглена Кунева.

Става дума за предизборен плакат на Исмаилов, който изцяло дублира истински такъв с тази разлика, че всички предизборни послания в него са изписани на турски език, което представлява нарушение съгласно правилата, заложени в новия Изборен кодекс.

„Постерът няма нищо общо с Реформаторския блок, нито с която и да е партия в него, включително и НПСД”, заяви Кунева и допълни, че според вътрешна информация фалшификатът, дело на „България без цензура” и присъдружната им ВМРО, е изготвен по поръчка на ДПС.

Първият български еврокомисар допълни, че още днес прокуратурата и ЦИК ще бъдат уведомени за непочтените действия на „България без цензура”, включително и заради незаконното ползване на името и запазения знак на Реформаторския блок.

Раздавани са и флаери, като за място на провеждане на акцията са били избрани няколко села в района на Добрич.

„Колегите от Добрич в момента търсят копия на въпросния плакат, за да ги предадат в РИК и прокуратурата. Прави се опит това нарушение на закона да бъде фактурирано на нас, но въпросният агитационен материал няма нищо общо с партията”, каза пред news.bg набеденият секретар на НПСД.

Изборът на поредната жертва в агресивната предизборна кампания на Николай Бареков не е случаен, тъй като неотдавна именно Корман Исмаилов предизвика злополучния шеф на ДАНС Делян Пеевски на открит дебат, а Радан Кънев недвусмислено зачисли „България без цензура” към т. нар. клонинги на ДПС.