Българска браншова камара "Пътища" ще осигури правна защита на глобените от СДВР шофьори на строителна техника, които паркираха протестно на жълтите павета в София.

Припомняме, че два поредни дни протестът на пътищарите се проведе пред Министерски съвет, като от ранни зори камиони, снегорини и самосвали се позиционираха по бул. "Цар Освободител". Още в неделя от СДВР предупредиха, че въпреки уведомителния режим за такива протести, има и друга разпоредба, която забранява навлизането на тежкотоварни камиони в центъра на София през деня, и че ще налагат глоби. Вчера също така бе потвърдено, че вече са започнали да привикват шофьорите и да им налагат съответните наказателни постановления.

Глоби за шофьорите на самосвали и камиони, които влязоха на жълтите павета

Глоби за шофьорите на самосвали и камиони, които влязоха на жълтите павета

Има нарушаване на Закона за движение по пътищата и общински разпоредби

"Във връзка с предприетите мерки от страна на МВР по отношение на водачите на строителна техника, участвали в протестите от 11.10 и 12.10.2021 г., Българска Браншова Камара "Пътища" информира, че ще предприеме всички необходими действия, вкл. правна помощ за защита правата на хората, които отстояваха справедливите си искания", посочват днес от камарата.