ГЕРБ и друг път са били в опозиция. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на първото заседание на парламентарната група на ГЕРБ-СДС.

Той посочи, че след тяхното управление всички казали, че хазната е пълна. Тези приходи обаче инфлацията вече ги изяждала.

"Като ги видите, че не разбират, не се дръжте надменно, ако питат, помагайте. При едни нови избори, пак ще е същото. Бъдете отговорни, озвучавайте това, което грешат. Ние не сме били безгрешни, но, като ни се каже, поправяме. Отсъстващи - по никакъв начин. Искахте да сте депутати, сега отсъствия само при смъртен случай, развод, сватба и то след като ПГ казва, а тя да ме пита мен", инструктира Борисов.

Искам да бъдете с покрито самочувствие за свършената работа, обърна се лидерът на ГЕРБ към групата.

Той обясни, че решил да не отива в Народното събрание, защото прочел, че е искал имунитет.

С проектобюджета сега Радев надцаквал редовното правителство

С проектобюджета сега Радев надцаквал редовното правителство

Според ГЕРБ това е популизъм и надцакване

Коалицията ще се казва ГЕРБ-СДС със съпредседател Румен Христов, както е било в предходния парламент, допълни партийният лидер.

Борисов отново коментира и резултатите от изборите.

По негови думи ИТН са се "сгромолясали" с близо 15%, така че от фаворити се превърнали "на техния език като на барабана малката пръчка". По-позорен резултат от този на БСП в историята пък нямало.

"Когато създавах ГЕРБ, имаше един мастодонт, наречен БКП-БСП. Тогава си поставихме задача да победим БСП и ги побеждаваме винаги. Те се държат все едно са победители", отбеляза той.

Борисов заяви, че нито ГЕРБ, нито народът знаят на базата на какво са победили ПП.

Служебният кабинет длъжен да внесе бюджет и да запази стабилността

Служебният кабинет длъжен да внесе бюджет и да запази стабилността

Валери Белчев обясни все пак, че добавката за пенсионерите ще е 60 лв.

В момента по негови думи има пет центъра на власт, като основният е при Румен Радев.

"Ще дойде време целият този план за разграждането на държавността да стане факт. Аз така и не разбрах кой е финансов министър. Той казва: Още 6 месеца пенсионерите ще получават 120 лева. Шокиращо. Според казаното от него минималната пенсия вече трябва да достигне 490 лева. В утрешния ден има редовен парламент и се очаква редовно правителство. Каква ти е работата да обявяваш пенсиите за шест месеца?", изрази недоумение той.

Според него ще има наказателна процедура от Брюксел, защото има процедура за свръхдефицит.

"Радев мълчи, защото утре, може след месец, може след два, вината ще е на тези четири партии, а той ще излиза и ще казва, че докато е бил със служебното правителство, е нямало локдаун", прознозира Борисов и призова съпартийците си да бдят за парите на данъкоплатците.

Борисов очаква 10% инфлация през декември, тихомълком се теглели милиарди

Борисов очаква 10% инфлация през декември, тихомълком се теглели милиарди

Според него е можело да има стабилно управление между партиите на промяната, ГЕРБ и СДС