От ИТН биха подкрепили нова управленска формула в рамките на текущото Народно събрание, но по "ясни правила" и с изричното условие - Петков да не е номинацията за министър-председател. Това заяви след консултациите на "Дондуков" 2 преди връчването на първия проучвателен мандат за съставяне на правителство председателят на парламентарната група на "Има такъв народ" Тошко Йорданов.

"По възможност и Асен Василев да не е там. Да бъде кабинет от професионалисти с ясна програма за ясен период от време. Хубаво е да има ясна програма поне за една година", изрази още претенции председателят на ПГ на ИТН.

"Бях на КСНС (през януари), знам какво говори министър-председателят. Това, което стана ясно, е, че идеята на президента българите да бъдат вписани в конституцията преди всички останало, бе подкрепена само от "Има такъв народ. В момента те се кълнат колко предложения имало от Франция, а те бяха против това. След това трябваше да излезем с общо становище и го подписахме. Само че чисто теоретично можеше да се говори за езика на омразата, за репресиите срещу българите, които да се споменават в него. И чисто теоретично един човек беше много против и дори чисто теоретично се скара с президента ей така - очи в очи", даде подробности около станалото на януарския КСНС вторият човек в партията на Трифонов.

"Забравих", ироничен бе той, попитан кого точно визира. "Разбирач по всичко" - това бе единственият епитет, с който характеризира Йорданов въпросната персона.

Конструктивен диалог. Така определи проведените разговори постфактум пред медиите депутатът от ИТН Станислав Балабанов. И посочи - явявайки се на консултациите, за разлика от "Продължаваме промяната" и БСП в понеделник, от партията на Трифонов уважавали институциите. "За разлика от други колеги, които са решили и искат на всяка цена да управляват еднолично, ние ще спазим закона и административните процедури."

До третият мандат имало много време, затова от ИТН не коментираха дали и какъв кабинет биха предложили, посочи на свой ред Ива Митева.

Борисов обясни защо ПП и БСП коварно отказали консултациите при Радев

Борисов обясни защо ПП и БСП коварно отказали консултациите при Радев

Президентът разделил нацията преди година и половина