Президентът Румен Радев раздели нацията преди година и половина. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Нова Загора, съобщава Нова телевизия.

По негови думи днес държавният глава видял разликата.

Борисов изтъкна, че по време на управлението на ГЕРБ, когато президентът пътувал в чужбина, с него отивали министрите, които е поискал. ГЕРБ не били отказвали и консултации.

"Коварният номер, който са замислили на Радев, е да не изтеглят нов дълг. Знаят, че отиваме на избори и не искат Радев и служебното правителство да имат пари", отбеляза той.

Свали ви корупцията, обърна се Борисов към управляващите. Той заяви, че им пречи, защото нямат победа срещу него.

За Борисов няма по-нескопосан бюджет, но ще го подкрепи заради хората
Обновена

За Борисов няма по-нескопосан бюджет, но ще го подкрепи заради хората

Според Нинова той е готов да хвърли държавата в хаос, за да спаси себе си

"Нито Атанас Атанасов, нито Корнелия Нинова. Атанасов каза, че са направили повече отколкото аз за 12 години. Прав е - токът поскъпна 5 пъти, газът също поскъпна, нафтата и бензинът са почти двойни", заяде се лидерът на ГЕРБ, след което запита Нинова защо олиото е 7 лева.

Бившият премиер отново попита управляващите кой им е привнесъл инфлацията. Той подчерта, че ГЕРБ нямало да позволят поскъпването на петрола, нафтата и газа.

Борисов разкритикува ПП, че са вкарали посредници и по този начин по негови думи по половин милиард на месец отиват в чужбина.

"Какво искате от мен, какво ви преча? Как да си оставя моето отроче ГЕРБ?", запита Борисов и заяви, че няма да подаде оставка от партията.

Припомняме, по-рано днес Кирил Петков внесе оставката на кабинета си. Това беше очаквано решение, след като на 22 юни загуби вота на недоверие, гласуван в 47-ото народно събрание.

Днес президентът Румен Радев започна консултации за съставяне на ново правителство. На тях обаче присъстваха единствено ГЕРБ и ДПС, но не и "Продължаваме промяната" и БСП.И двете партии посочиха като причина за отсъствието си второто четене на държавния бюджет.

Президентът: В желанието си да уцели мен, Петков простреля Нинова

Президентът: В желанието си да уцели мен, Петков простреля Нинова

Според Радев френското предложение за РСМ е можело да е много по-успешно