Държавата е овладяна от група бандити, една мафия. Опитват се да откраднат истината. Това заяви бизнесменът и обвиняем вече много години Васил Божков при представянето на новия си политически проект Национално движение "Център".

"Тези двамата, Бойко и Шиши, знаете ги, от тях ли ще ви е страх? Те ли са най-умните", запита Божков? За 12 години Борисов доведе България до трета национална катастрофа, изтъкна Божков. Според него България е застрашена да престане да съществува и да изчезне, но всичко е в нашите ръце, а на България са нужни смели и силни хора. Ако всички се изправим, те (крадците, бел.ред.) ще изчезнат. И това ще бъде ново начало за България.

Тези крадци нищо не могат да направят, категоричен бе Божков.

Срещу мен опитаха всичко, законно и незаконно, обобщи той последните години и отчете, че единственото, което са го накарали да направи е да стои дълго в Дубай.

След встъпителното слово на Божков думата взе председателят на Управителния съвет на движението - д-р Дарин Дросев, който представи основните фигури в Национално движение "Център":

  • Емилия Божинова - Реставратор. Главен координатор на ПП "Българско лято"
  • Инж. Петър Стефанов - Системен инженер и магистър по "Киберсигурност"
  • Мануела Димитрова - юрист
  • Румен Стоянов - изп. директор на "Кметове на кметства в Република България"

Дойде моментът, в който да застанем срещу статуквото, заяви Дросев, а неизвестността на екипа обясни с това, че до този момент са ги спирали.

Нов политически проект на Васил Божков се задава на хоризонта

Нов политически проект на Васил Божков се задава на хоризонта

Бизнесменът се похвали с регистрацията на национално движение ЦЕНТЪР

По-късно на брифинг за медии Божков посочи и детайли около новосформираното движение "Център", на което бизнесменът е само инициатор. Това е гражданско сдружение, то се е образувало само, обясни той. Докато Борисов и Пеевски са в политиката обаче, нищо не може да се гради, убеден е Божков.

Макар и названието на сдружението да е "Център", то не се определя като центристко. Както Божков обясни, в него има и десни, и леви, и центристи. Вижданията на движението обаче не съвпадат с нито една партия в Народното събрание. А по отношение на политическата партия на Божков "Българско лято", то тя участва и в движението.

Божков не отговори в конкретика дали "Център" ще участва при следващи избори, но изтъкна, че с такава идея е създадено сдружението.

А как то би се справило с хазарта, ако влезе в политиката - ще бъде забранен. Нищо няма да й стане на държавата без него, категоричен бе Божков.

Васил Божков не е чувал, нито познава Нотариуса, но "такива много"

Васил Божков не е чувал, нито познава Нотариуса, но "такива много"

Това е отново прах в очите на хората