Депутатите приеха на първо гласуване промените в Изборния кодекс, касаещи смесеното гласуване с хартиена бюлетина и с машина.

Народните представители гласуваха със 125 гласа "за", 100 "против" и без въздържали се.

ГЕРБ, БСП и ДПС се оформят като мнозинство на хартиената бюлетина, докато ПП, ДБ, "Български възход" и "Възраждане" са против. ПП настояха за закрито гласуване тайно гласуване, докато от "Възраждане" предпочетоха да има явно гласуване и да бъдат включени камерите на БНТ и БНР. Нека българските избиратели да видят резултатите и кой как гласува, настоя адвокат Петър Петров. Предложенията на формацията на Костадин Костадинов бяха приети.

Законотворците отхвърлиха предложението на ПП за тайно гласуване на промените в Изборния кодекс. Депутатите гласуваха със 99 гласа "За", "против" - 125 и "въздържали се" - 1.

От "Демократична България" ще направят промени между първо и второ четене в Изборния кодекс, като ще настояват за въвеждане на преброителни центрове. Такива центрове има в САЩ, във Великобритания и ДБ ще очакват подкрепа от депутатите.

Поредният епизод на сериала "Политически цинизъм" видя депутатът от ПП и бивш заместник-председател на парламента Мирослав Иванов в промените в Изборния кодекс с връщането на хартиената бюлетина.

В НС се стяга сватба между ГЕРБ и БСП, а ДПС ще кумува

В НС се стяга сватба между ГЕРБ и БСП, а ДПС ще кумува

Интересни дебати се заформиха в пленарна зала за въвеждането на смесеното гласуване