Mоторът на партия "Атака" беше Капка Сидерова.

Това каза в ефира на Нова телевизия бившият член на "Атака" Камен Петков, който сега е сега независим депутат.

„Откакто познавам Волен, Капка е тази, която винаги го е дърпала и е правила контактите му. Капка избра и по-голямата част от депутатите. Този, който обсебва "Атака" не е тя, а Волен Сидеров. Той има само една дарба - ораторство. Други качества няма", посочи още Петков.

"Както вървят нещата "Атака" ще изчезне от политическата сцена. Волен тотално няма ясна представа за положението, в което се намира и говори пълни глупости". Така бившият член на партията коментира изказването на Сидеров, че имало сценарий за разрушаването на партията.

Камен Петков коментира и личният раздор между Волен и Капка Сидерови. По думите му конфликтът между двамата съпрузи е започнал още преди 8 месеца, когато Капка е видяла Волен Сидеров и Деница Гаджева да интимничат в хотел, разказва Петков. Той изрази убеденост, че Сидеров и Гаджева са заедно, въпреки че Волен отрича това.

"Единственият начин "Атака" да продължи да съществува е да се смени лидерът й. Когато в една парламентарна група изчезне уважението и доверите в лидера, оттук нататък тази група не я очаква нищо хубаво", подчерта Камен Петков.

Европейска практика показва, че, когато има такава политическа катастрофа, каквато е настъпила в "Атака", не се иска оставката на лидера, а той сам да я подаде. Това заяви от своя страна евродепутат от "Атака" Слави Бинев в ефира на bTV.

Той изрази подкрепата си за доведения син на Волен Сидеров, Димитър Стоянов, който преди дни поиска оставката на партийния лидер.

„Когато лидерът води в неправилна или непостоянна посока, напълно нормално е да се поиска неговата смяна", каза Бинев.

Според него Стоянов не бива да напуска поста си на евродепутат, както от своя страна поиска Сидеров, по няколко причини. Първата е, че Стоянов има изключително богат опит в европейската политика, а и се възприема от много хора като един от строителите на "Атака".

„Ситуацията в партията е деликатна. Аз не съм неин член, но като страничен наблюдател мога да кажа, че винаги съм я виждал като общо дело между Волен Сидеров, съпругата му Капка и Димитър Стоянов", допълни Слави Бинев.

Припомняме, евродепутатът и доведен син на Сидеров поиска оставката на лидера заради разгрома на партията на изборите.

В декларацията атакистите определят намеците за оставка на Сидеров като част от заговора за унищожаване на Атака, за който лидерът на партията говори по време на петъчния парламентарен контрол.
Тогава Сидеров се позова на излязла наскоро информация от Уикилийкс, че през 2006 година Бойко Борисов обещава пред американския посланик, че ще унищожи партия Атака и национализма в България.

По време на проведен в събота (19 ноември) сбор "Атака" беше приета декларация, с която активът й застана твърдо зад „създателя, идеолог и водач на партията Волен Сидеров".

Вчера (20 ноевмри) евродепутатът от "Атака" Димитър Стоянов бе изключен от партията. Решението е взето на заседание на висшия орган на политическата формация - Централния сбор.

Тогава Стоянов определи решението за изключването му от "Атака" като незаконно и неприемливо. Пред news.bg той обясни, че единственият орган, който може да се произнесе за подобно нещо, е Националният сбор на партията.