Инж. Делян Начев, освободен от поста изпълнителен директор на Научноизследователски технологичен институт (НИТИ)-Казанлък от Корнелия Нинова чрез ДКК в последните й дни като министър на икономиката и индустрията в кабинета "Петков", ще обжалва уволнението си. Това става ясно от публична позиция Начев, разпространена от НИТИ.

"Корнелия Нинова показа, че не знае какво работи нашето дружество, въпреки че 7 месеца отговаряше за него като министър на икономиката и индустрията", посочва той във връзка с твърдение на Нинова, че дружеството се занимава с архивна дейност, а лошите му резултати са повод за кадрови промени.

БСП обвини служебния кабинет, че започва с чистки и реваншизъм

БСП обвини служебния кабинет, че започва с чистки и реваншизъм

Служебните министри да дойдат на предизборната шатра на БСП

От НИТИ-Казанлък уточняват, че се занимават с производство на боеприпаси и специална продукция, като през последните години работили на печалба.

"Инж. Делян Начев е с 30 г. опит в сектора, като през последните 12 г. е начело на дружеството в Казанлък. В последния ден от управлението на предходния министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова той получава известие, че е освободен като директор. На негово място е предложена Румяна Друмева. Тя не притежава опит в отбранителната индустрия. Хората от региона знаят, че тя от няколко месеца е без работа, а преди това е била председател на общинската организация на БСП в Казанлък. За други двама членове на борда на дружеството са посочени Константин Радонов и Борислав Ангелов". отбелязват от дружеството.

Правителството уволни Румен Спецов
Обновена

Правителството уволни Румен Спецов

Според МС причината са неизпълнени задължения, по негови думи мотивите са политически

"Уважавам всяко кадрово решение, но не разбирам защо в последния ден на отиващ си министър, с който никога не съм разговарял и не познаващ работата ми, бивам освободен без предупреждение", коментира Начев. Той смята, че наследникът му би се справил с работата, ако тя е архивна дейност, но в едно толкова специфично предприятие били нужни експертиза и опит.

Нинова: Служебният кабинет възстановява модела ГЕРБ-ДПС

Нинова: Служебният кабинет възстановява модела ГЕРБ-ДПС

Трябвали бързи действия за възстановяване на диалога с „Газпром“

"Обжалвам решението за моята смяна най-вече в името на работниците на дружеството, които са притеснени за работните си места", заявява Делян Начев. Той уверява, че всички твърдения, че НИТИ-Казанлък има лоши резултати, са неверни. "Дружеството е на печалба, редовно се изплащат заплати и дори сме стартирали програма за финансиране на обучението на млади кадри, което в малък град като нашия е ключово за дългосрочните интереси на предприятието", обяснява той.

Рокада начело и на "Митниците"

Рокада начело и на "Митниците"

На третия ден на служебното правителство

НИТИ-Казанлък пласира продукцията си основно в Северна Африка. Начев отправя публична покана до Корнелия Нинова да го посети и да се запознае с неговата дейност. "Жалко е, че не успя да направи това като министър, но, ако сега има повече свободно време, ние сме готови да я посрещнем и запознаем с това, което произвеждаме и хората, които изкарват прехраната си с тази дейност", завършва Делян Начев.

ДКК внесе сигнал в прокуратурата срещу бившия директор на Кинтекс

ДКК внесе сигнал в прокуратурата срещу бившия директор на Кинтекс

Ал. Михайлов е сключил договор и е изплатил 528 000 щатски долара с посредник за услуга, за която вече фирмата е имала сключен договор