Служебният кабинет на Радев възстановява модела ГЕРБ-ДПС, а служебното правителство ще унищожи 6-месечните усилия на правителството. За това предупреди бившият министър на икономиката и настоящ лидер на БСП Корнелия Нинова пред БиТиВи.

Отношението срещу БСП е показателно, оплака се Нинова от работата на служебния кабинет на държавния глава. Започва една метла на хора, които се борихме срещу стария модел, за да може отново да бъде върнат, посочи тя. 

Корнелия Нинова: Радев два пъти предаде БСП

Корнелия Нинова: Радев два пъти предаде БСП

Сдаде поста на уволнения от нея шеф на ВМЗ Сопот

"Румен Радев е част от групата, която свали правителството. Ние никога не сме водили война с държавния глава, да сте чули някога да сме го нападали", категорична бе тя.

Нинова не съжалява, че е подкрепила и издигнала Радев за президент. Има комплекс (държавният глава - б.р.) към жената, която го направи президент, отсече тя. Сега се обедини с Борисов и ДПС да падне правителството, това е разрушително, продължи с критиките към президента Нинова.

Шефът на НКЖИ обяви, че е заплашван от БСП

Шефът на НКЖИ обяви, че е заплашван от БСП

А Гергана Алексова била освободена заради несправяне с работата

Тя посочи, че Радев създава нови партии, употребява ги и ги захвърля.

Нинова не отхвърля възможността след изборите БСП отново да търси коалиция с "Продължаваме промяната". Нинова има добри отношения с Кирил Петков и Асен Василев, като обаче не отговори на директен въпрос дали им вярва или не.

По думите ѝ изкуствено се създава напрежение в енергетиката, въпреки че има проблем с доставките за газ. В момента България няма нужда от кризисен щаб, събиране на информация и анализи, а бързи действия за възстановяване на диалога с "Газпром", настоя Нинова.

Нинова настоя бившият енергиен министър Александър Николов да обясни за ситуацията със синьото гориво.

Единственото решение е преговори с "Газпром" и възстановяване на доставките, смята тя.

Тя не е разговаряла с подробности по доставки на газ с бившия премиер Кирил Петков и с бившия енергиен министър Александър Николов. Германия, Италия, Гърция си продължиха разговорите с "Газпром" и имат доставки, нека да вземем пример от другите държавници, призова Нинова. 

Бивш шеф на Кинтекс: Нинова заведе дела срещу мен с държавни пари

Бивш шеф на Кинтекс: Нинова заведе дела срещу мен с държавни пари

Назначила за шеф на НИТИ Казанлък БСП-активистката Румяна Друмева

Тя увери, че е оставила икономиката в добро здраве. Като е била министър на икономиката Нинова е открила нарушения, свързани с държавни фирми.

В момента с назначаването на служебния министър на икономиката се възстановява старият модел. Следващата стъпка ще е да уволни ръководството на ДКК, на "ВМЗ-Сопот" и "Кинтекс", посочи тя.