Директорът на 119-то училище в София Диян Стаматов и мениджърът Борис Петров влизат в Столичния общински съвет от листата на ГЕРБ. Това става ясно от решения на ОИК - София.

Петров влиза на мястото на избраната за четвърти път за кмет на София Йорданка Фандъкова, която беше водач на листата на ГЕРБ. Стаматов става общински съветник, след като избраната Валя Чилова се отказва от мястото.

Чилова е дългогодишен общински съветник. Тя е в структурите на Общинския съвет от 2008 г. Тя е и председател на една от структурите на ГЕРБ - Предприемачи-ГЕРБ. В предишния мандат беше председател на инженерната комисия в СОС

Окончателно: 49.98% за Фандъкова, 45.13% за Манолова
Обновена

Окончателно: 49.98% за Фандъкова, 45.13% за Манолова

Мая Манолова ще иска касиране на избора на кмет…

Чилова бе начело на работната група, която подготви решението за търсене на външен стратегически инвеститор в "Топлофикация - София". Тя водеше преговорите със "Софийска вода" за подписване на анекс към концесията през 2018 г. С него дружеството се ангажира до края на концесията през 2025 г. да инвестира още над 360 млн. лв. във ВиК мрежата.

Евродепутатът Ангел Джамбазки, който беше кандидат за кмет на София от ВМРО остава в европарламента. На негово място в СОС влиза шефът на Националния младежки комитет на ВМРО адвокат Михаил Петров.

Първото заседание на новия Общински съвет на София ще е във вторник. То е насрочено от областния управител на София Николай Пехливанов. Тогава всички избрани за съветници и кметове ще положат клетва. След това новите общинари трябва да изберат председател на СОС с тайно гласуване.