Близки на загиналите във влака София - Кардам поискаха да присъстват на заседанията на временната парламентарна анкетна комисия за разследване на пожара във влака от 28 февруари.

Това се казва в писмо от името на близките на деветимата загинали във влака София - Кардам, подписано от Анна Рашева, дъщеря на археолога проф. Рашо Рашев.

Близките настояват още за продължаване срока на Комисията, до окончателно изясняване на реалните обстоятелства, довели до трагичния инцидент.

"Ние настояваме да ни се предоставят всички протоколи от заседанията на временната комисия и от заседанията в Народното събрание, на които са обсъждани причините за пожара от 28 февруари във влака София - Кардам.", каза Ана Рашева, цитирана от Радио Шумен.

Заедно с брат си и с родителите на другия загинал шуменец - 19-годишния Стоян, те са разговаряли с депутата Камен Костадинов и са получили уверението му, че исканите от тях документи ще им бъдат предадени.

Близките на проф. Рашев имат намерение в сряда да пътуват за София, за да зададат лично своите въпроси в комисията, създадена за разследването на инцидента.