Депутатите за пореден път не пожертваха ваканцията си.

Дни преди предстоящите Коледни и Новогодишни празници независимият народен представител Велизар Енчев предложи за пореден път съкращаване на депутатската ваканция.

Припомняме, че Енчев „разгорещи” пленарна зала преди Великденската почивка тази година с искането си Народното събрание да почива толкова, колкото и всички български граждани.

Преди да се захванат с промените в Конституцията независимият депутат отново поиска промяна в правилника за организацията и работата на Народното събрание, която да е съобразена с официалните празници и неработните дни.

 „Така ще помогнем за повишаване на авторитета на Народното събрание, което в последните години е в критично състояние”, обясни желанието си Енчев.

Искането му за съкращаване на депутатската ваканция обаче този път не привлече вниманието на останалите депутатите и без и дума дебат те си запазиха Коледната почивка от 18-ти декември до 13-ти януари следващата година.

В началото на днешното заседание депутатите почетоха с минута мълчание паметта на Димитър Попов, първият некомунистически премиер на страната след 1989 г.