Болниците трябва да имат ток. Тази позиция изрази пред депутатите енергийният министър Теменужка Петкова във връзка с извънредните мерки за ограничаване на коронавируса.

Тя е загрижена за здравето на хората, които работят в сектор "Енергетика". Друга важна цел е да се гарантира сигурността и непрекъсваемостта на снабдяването с електрическа енергия и природен газ, за да може да продължи нормалното функциониране на държавата, категорична е Петкова.

За нея категорично трябва да има ток в болниците.

Да жертваш отпуската си, може да бъде най-малката цена, е мнението на социалния министър Деница Сачева. За нея е обявена война за неопределено време. Тя предлага мерки как да направим възможна доставката на храна до деца, които са социално слаби и които в момента не посещават училище. На първо място трябвало да се укрепи човешкият живот.

Симеонов иска строгост към църквата в извънредната ситуация
Обновена

Симеонов иска строгост към църквата в извънредната ситуация

Защита и за бременните жени и въвеждане на полицейски час

С мораториум върху сметките за ток ще бъде поставена под риск стабилността на електроенергийната ни система. Това предупреди шефът на регулатора Иван Иванов при гледането на закона на левите за мораториума за плащане на сметки.

Той представи данните за постъпленията към ЕРП-тата при редовно плащане на сметките. Към ЧЕЗ месечно постъпват 71 млн. лева, към EVN - 63 ,5 млн. лева и към ЕнергоПро - 44 млн. лв. Това общо прави 178 млн. лева, които влизат в трите енергодружества. Иванов вижда риск за енергийната система от тези мерки.