Премиерът Бойко Борисов е бесен, че държавата ни е в заглавията на световните медии като расистка страна "заради група олигофрени", както обясни той за ефектите от вчерашния мач. 

Министър-председателят посочи, че държавата е вложила много за спорта.

Държавата къса отношенията си с Българския футболен съюз
Обновена

Държавата къса отношенията си с Българския футболен съюз

Заради расистките изпълнения на родните агитки на вчерашния мач с Англия

Не искам по никакъв начин правителството в лицето на спортното министерство да бъде ангажирано с този председател на футболния съюз.

Според премиера ситуацията с расизма е малко преекспонирана. Ние не коментираме изстъпленията на английските запалянковци, заяви Борисов и посочи, че страната ни не коментира, че у нас е дошъл цветът на английската нация. България е най-толерантната държава, убеден е Борисов. В момента се прави ревизия на БФС.

Припомняме, по-рано днес спортният министър Красен Кралев обяви, че държавата спира взаимоотношенията си с Българския футболен съюз заради вчерашния мач на стадион "Васил Левски", при който България падна с 6-0 от Англия и влезе в световните медии с расистки изпълнения от страна на агитките.

В Англия клеймят расизма на ст. Васил Левски: Отвратително, засрамени, неудачници

В Англия клеймят расизма на ст. Васил Левски: Отвратително, засрамени, неудачници

Родните расисти в крайна сметка видяха унизителна загуба на България

В официалната си страница във Фейсбук премиерът отново призова Борислав Михайлов незабавно да си подаде оставката като президент на Българския футболен съюз.

"След вчерашната позорна загуба на българския национален отбор и предвид лошите резултати на футбола ни, разпоредих на министър Красен Кралев държавата да прекрати всякакви отношения с БФС, включително и финансови, до оттеглянето на Борислав Михайлов от поста", написа той в социалната мрежа.

Той остро осъди и поведението на част от присъстващите на стадиона. Категорично осъждам и Недопустимо е България, която е една от най-толерантните държави в света и хора от различни етноси и религии живеят в мир, да се свързва с расизъм и ксенофобия, посочва се още в изявлението му във Фейсбук.