Държавата спира взаимоотношенията си с Българския футболен съюз. Това съобщи в Министерския съвет спортният министър Красен Кралев.

Премиерът Бойко Борисов го е привикал по спешност, за да обсъдят вчерашната ситуация, при която България падна с 6-0 от Англия и влезе в световните медии с расистки изпълнения от страна на агитките.

През последните четири години българското правителство направи изключително много за развитието на българския футбол, припомни министър Кралев. Построени са много стадиони, осветление и са давани средства за развитие на детско юношеските школи. Заради вчерашните изпълнения премиерът Бойко Борисов е разпоредил да бъдат прекъснати отношенията с БФС до подаване на оставка от страна на председателя Борислав Михайлов.

Искаме оставката заради цялото състояние на българския футбол и инцидентите вчера, отсече Кралев. Държавата не може повече да толерира подобно поведение, категоричен бе спортният министър.

В Англия клеймят расизма на ст. Васил Левски: Отвратително, засрамени, неудачници

В Англия клеймят расизма на ст. Васил Левски: Отвратително, засрамени, неудачници

Родните расисти в крайна сметка видяха унизителна загуба на България

Малко по-късно и на излизане от президентството Борисов коментира, че е бесен, че държавата ни е в заглавията на световните медии като расистка страна "заради група олигофрени", както обясни той за ефектите от вчерашния мач.

Той бе категоричен, че не иска правителството в лицето на спортното министерство да бъде ангажирано с този председател на футболния съюз.

Според премиера ситуацията с расизма е малко преекспонирана.

Ние не коментираме изстъпленията на английските запалянковци, заяви Борисов и посочи, че страната ни не коментира, че у нас е дошъл цветът на английската нация.

България е най-толерантната държава, категоричен бе той.

Борислав Михайлов отказва да подаде оставка

Борислав Михайлов отказва да подаде оставка

Тя му беше поискана от премиера заради мача с Англия

В официалната си страница във Фейсбук премиерът отново призова Борислав Михайлов незабавно да си подаде оставката като президент на Българския футболен съюз.

"След вчерашната позорна загуба на българския национален отбор и предвид лошите резултати на футбола ни, разпоредих на министър Красен Кралев държавата да прекрати всякакви отношения с БФС, включително и финансови, до оттеглянето на Борислав Михайлов от поста", написа той в социалната мрежа.

Той остро осъди и поведението на част от присъстващите на стадиона. Категорично осъждам и Недопустимо е България, която е една от най-толерантните държави в света и хора от различни етноси и религии живеят в мир, да се свързва с расизъм и ксенофобия, посочва се още в изявлението му във Фейсбук.

Борисов бесен на група олигофрени и на Боби Михайлов
Обновена

Борисов бесен на група олигофрени и на Боби Михайлов

България влезе в заглавията на световните медии като расистка страна