Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов няма да подава оставка, съобщава Нова телевизия по информация на медийния директор на БФС Христо Запрянов.

Припомняме, оставката на Михайлов беше поискана от премиера Бойко Борисов който по-рано днес заяви, че му е "бесен" заради случилото се на стадион "Васил Левски" вчера.

От своя страна спортният министър Красен Кралев обяви, че държавата спира взаимоотношенията си с Българския футболен съюз заради вчерашния мач на стадион "Васил Левски", при който България падна с 6-0 от Англия и влезе в световните медии с расистки изпълнения от страна на агитките.

Държавата къса отношенията си с Българския футболен съюз
Обновена

Държавата къса отношенията си с Българския футболен съюз

Заради расистките изпълнения на родните агитки на вчерашния мач с Англия

Най-популярната организация за борбата срещу расизма по футболните терени - Kick it out - публикува остра декларация по адрес на българския национален отбор заради ексцесиите по трибуните на мача с Англия в понеделник вечерта и призоваха българите да бъдат изхвърлени от турнирите на УЕФА.Английските медии категорично осъдиха расистките изстъпления, включително характерния нацистки поздрав и издаване на маймунски звуци, на част от българските запалянковци по време на снощния квалификационен мач.

Припомняме, че преди няколко месеца премиерът организира среща със собствениците на три от най-големите футболни клубове у нас - Георги Домусчиев на "Лудогорец", Гриша Ганчев на ЦСКА, Васил Божков на "Левски", на която присъстваха и президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов, министърът на вътрешните работи Младен Маринов, главният прокурор Сотир Цацаров, заместникът му Иван Гешев, както и съветникът на министъра на младежта и спорта Гошо Гинчев. Срещата бе определена като позитивна и успешна.

Борисов се загрижи и за честността във футбола

Борисов се загрижи и за честността във футбола

Михайлов прати футболните съдии да търсят помощ от компетентните органи