"Г-н Борисов се грижи за цялата държава. Футболът е феномен. Спокойствието на феновете дава спокойствие на гражданите. Заради футболните хулигани УЕФА ни разследва за два мача - с Чехия навън и с Косово в къщи. Това е проблем. С такива срещи може да бъде повлиян".

Това заяви президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов след днешната среща между собствениците на три от най-големите футболни клубове у нас - Георги Домусчиев на "Лудогорец", Гриша Ганчев на ЦСКА и Васил Божков на "Левски" при премиера Бойко Борисов

Младен Маринов: Напрежението от сектор А се пренася по трибуните

Младен Маринов: Напрежението от сектор А се пренася по трибуните

Срещата при премиера била за честна игра, повтори вътрешният министър

Там бяха и президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов и министърът на вътрешните работи Младен Маринов. Там е присъствал и главният прокурор Сотир Цацаров, заместникът му Иван Гешев, както и съветникът на министъра на младежта и спорта Гошо Гинчев.

Според Михайлов резултатът от срещата е договорката за честна игра. Най-влиятелните клубове и президента на БФС се разбраха да има пълен феър плей. Всички обещаха не се притесняват съдиите, дават си парите за футбол. Срещата премина в добър тон, обясни Михайлов. 

Михайлов благодари на Борисов за тази среща, защото по негови спомени последната такава е била през 2003 година в столичен хотел. На срещата всички са си дали обещание, че ще се осигури максималното спокойствие на съдиите, за да може да си вършат работата без напрежение.

Големите клубове си стиснаха ръцете. Това е ставало последно през 2003-2004 г. в знаков столичен хотел. За мен е много важно спокойствието на съдиите. До сега не е доказан натиск върху съдиите, заяви Михалов.

Относно изпратеното ултимативно писмо от ЦСКА до БФС, Михайлов цитира думите на Домусчиев, че от Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) са прегледали документите и са заявили, че не е установен конфликт на интереси. Припомняме, в петък, 5 юли, от ЦСКА с писмо са поискали до БФС преразглеждане на договора за телевизионните права през новия сезон заради четворен конфликт на интереси в контракта на централата с фирмата носител на правата - "Футбол Про Медия", като са заявили намерение да сезират и УЕФА.

По думите на президента на БФС за "депешата на ЦСКА" Футболният съюз ще събере своите адвокати, каза Михайлов. По думите му, БФС не е органът, който решава проблемите за конфликт на интереси, този орган е КЗК.

"Основното е феърплея. Повечето (отбори - б.р.) имат хубави стадиони, добро покритие и осветление, за да могат да предават мачовете и всички зрители да могат да проследят всички мачове. Не са коментирали дали ще се вземат мерки или няма да се вземат. Могат да вземат мерки, когато има доказателства или съдиите сами търсят този натиск. Всички знаят моя телефон, за 14 г. нито един съдия не ми се е обадил. Ако има такъв сигнал, да потърсят компетентните органи. Футболния съюз не е такъв. Големите футболни собственици си стиснаха ръцете - това се случва доста рядко", каза Михайлов.