Заплаха има за всички страни в света, когато има един глобален конфликт, какъвто е в Близкия изток. Това заяви премиерът Бойко Борисов пред журналисти след Консултативния съвет по национална сигурност (КСНС) при президента на тема "Възможни рискове и заплахи за националната сигурност в контекста на усложнената среда на сигурност в Близкия изток".

Според него, ако някой си мисли, че няма опасност или заплаха за страната ни, е безотговорен. Иначе самият КСНС бил лесен по думите на премиера, защото позициите и работата, която е дадена на службите, е свършена и приета от всички в дискусията по темата.

За мирен път и дипломация спрямо Близкия изток настоя Румен Радев
Обновена

За мирен път и дипломация спрямо Близкия изток настоя Румен Радев

Страните да избягват всякакви действия, водещи към ескалация

"Обединихме се около общ текст, който изчетохме. Максимална бдителност, внимание и дипломацията трябва да бъде водеща, за да се търси траен мир в региона. Това е като есенция", призова премиерът Бойко Борисов.

Относно ситуацията в Близкия изток и на въпрос има ли информация за това, че ген. Солеймани има връзка с атентата в "Сарафово", Борисов заяви, че за него няма такава връзка.

"Това е във връзка с журналистическа публикация в чужда медия, която се препраща в България. Колкото по-тихи сме, колкото по-внимателни сме в изказа..., страшно са наранени хората и много загинаха. Мир и дипломация, това е нашият призив", каза още премиерът.

Соломон Паси: Солеймани стои зад атентата в Бургас през 2012 г.

Соломон Паси: Солеймани стои зад атентата в Бургас през 2012 г.

Той не очаква да започне трета световна война