Премиерът Бойко Борисов бил издал заповед инспекторатите, които проверяват министерствата, да проверят обществените поръчки във всяко ведомство. Това съобщи министър-председателят след като министрите от втория му кабинет приеха точка, с която се отчуждават частни имоти за строеж на обходен път към Габровои се застроява квартал Борово-Велчевци на същия град,

Инспекторите трябвало да проверят как са провеждани обществените поръчки, спазвани ли са процедурите. "Искам пълна прозрачност, да бъде изчистено всякакво съмнение относно публичните пари. В обществото не трябва да остава и сянка на съмнение, че някой се облагодетелства за сметка на държавата", гласи стенограмата от заседанието.

"Затова се обръщам към всеки един от вас – знаете какви процедури вървят в министерствата ви. И при най-малко съмнение за нередности, искам да ме сигнализирате. Доверието трудно се гради, лесно се губи. Няма да допусна заради финансовия интерес на този или онзи да се дестабилизира държавата", казал премиерът.