Премиерът Борисов е категоричен, че няма да търпи дрязги между министрите си.
„В момента, когато някой се обяви срещу свой колега, веднага ще го махна", заяви премиерът в студиото на Нова телевизия, като подчерта, че с всеки, който предизвика конфликт, ще се справи много бързо.

„Ще изчистя групичките за секунди. Много бързо става", категоричен бе той.
Повод за тези негови коментари са информации за реплики между Дянков и Цветанов.

Борисов обаче посочи, че Дянков изобщо не е бил на заседанието на МС, където Цветанов е казал, че е трябвало да бъдат предупредени за отнемането на лиценза на „Лукойл". Между тях не е имало никакъв спор и твърденията в медиите са грозни инсинуации, изтъкна Борисов.

Той изрази твърда убеденост, че вече правителството работи на 100 % и министрите се сработват отлично и диалогът между вицепремиерите е много добър.
Борисов сподели, че е подбрал министрите като професионалисти, не познава семействата им, освен съпругите на Дянков, Цветанов и Рашидов и ги е подбрал като професионалисти.

За разпределението на бюджетите и финансите Борисов посочи, че те не са на Дянков и че той определя приоритетите - дали ще отидат за здравеопазване, образование или в други сфери.

Имаме един план - борбата със сивата икономика и контрабандата с горива, каза още премиерът Бойко Борисов за това дали е очаквал такъв обрат на събитията с „Лукойл" и дали правителството е имало план Б.

Борисов посочи, че година и половина след издаване на наредбата уредите не са поставени - „Преди да изтече срокът Танов и Дянков дойдоха при мен и ме питаха какъв е планът. Аз казах - отнемате лиценза".

Той каза, че това е най-голямата рафинерия на Балканите и обслужва с гориво не само България. По думите му до началото на декември „Лукойл" ще се справи с поставянето на уредите. Борисов информира, че в сряда е разговарял с Вагит Алекперов, който му се е извинил за забавянията и до началото на декември ще се сложат измервателните уреди.

„Чух какви ли не коментари. Рафинерията ще се приведе във вид", категорично подчерта Борисов.

На въпрос как така „Лукойл" не печели, след като е най-голяма и не плаща корпоративен данък, Борисов каза: „Те имат някакви обяснения".

Относно разменените реплики с шефа на „Лукойл" Валентин Златев в последните седмици Борисов каза, че личните им отношения нямат значение, когато се касае за интересите на държавата. Той каза, че три пъти са играли карти със Златев - за да не останат хората с погрешно впечатление, че всяка вечер играе карти с него и добави, че играе тенис и футбол с много хора.