Бойко Борисов да търси отговорност от Тодор Живков за това, че АЕЦ „Белене" не е финализиран, заяви лидерът на БСП Сергей Станишев по време на пресконференция.

Коментарът му бе по повод на обвиненията на Борисов, че ако тройната коалиция е искала да има АЕЦ „Белене" е щяла да завърши проекта.

Станишев изтъкна, че по тази логика отговорността трябва да се търси от Живков, тъй като именно при неговото управление се ражда идеята за втора атомна централа и държавата инвестира над 1 млрд. долара в него, без да е завършен до промените.

Станишев припомни историята на Белене и че проектът е спрян при синьото управление.
Никой не строи къща без проект, посочи още Станишев и заяви, че тройната коалиция е чакала да бъде одобрен техническият проект за втората атомна централа.

Соцлидерът коментира и поредицата от показни убийства. Трябва да си голям гьон сурат, за да кажеш, че е прекършен гръбнакът на организираната престъпност, смята Станишев.

Според Михаил Миков пък тенденцията на ръста на показните разстрели подкрепя необходимостта от вот на недоверие срещу вътрешния министър.
Припомняме, преди месеци социалистите лансираха идея за подобен вот, но във времето тя заглъхна.

Станишев коментира и думите на Татяна Дончева, че ако Георги Първанов загуби лидерската битка, това ще бъде фатално за неговата политическа кариера.
В БСП има място за всеки, заяви Станишев.

Стана ясно още, че съотношението между Станишев и останалите номинирани за лидерския пост е 3 към 1 в полза на предстоящия председател на националния съвет на БСП.
Така например кюстендилските социалисти освен Станишев и Първанов за лидери са номинирали Янаки Стоилов и Мая Манолова.

Станишев коментира и по думите му - „подвизите на премиера Бойко Борисов в Горубсо-Мадан и ОЦК-Кърджали, където се явил като спасител".
Според соцлидера зад появата на Борисов се крие бездействието на държавата през годините, както и това, че редица предприятия не плащат заплати на служителите.
Кога държавата ще изплати задълженията към български бизнес, попита Станишев и поясни, че държавата дължи на български бизнес 450 млн. лв.

Правителството източва държавните фирми, смята от своя страна Корнелия Нинова.
Умишлено според нея държавата иска те да фалират, за да ги продаде евтино. Според Нинова целта е да се намират панически пари за запълване на дупката в бюджета.