"Днес държавата ни е разделена от този, който е призван да пази нейното единство. Обединителят на нацията я потопи в омраза, несигурност и хаос. Затова сега се нуждаем от обединение. За да преодолеем политическата криза и да започнем да се борим с реалните предизвикателства на нашето време.".

Това се казва в поздравлението в Деня на Съединението на Княжество България с Източна Румелия, написано на страницата на бившия премиер и председател на ПП ГЕРБ Бойко Борисов в социалната мрежа Фейсбук.

Честваме 136 години от Съединението

Честваме 136 години от Съединението

В навечерието на празника в Чирпан държавният глава Румен Радев припомни подвига на чирпанската чета, която тръгва към Пловдив, за да участва в събитията на 6 септември

Борисов не назовава държавния глава Румен Радев, чиято роля се възприема като обединител на нацията. В същото време от гр. Раковски, където президентът Румен Радев избра да посрещне празника, той каза, че единствените думи на Борисов, които имат значение, ще бъдат казани пред следващия главен прокурор. 

"Съединението прави силата! Преди 136 години едни велики българи разбираха това и се превърнаха в държавници", пише Борисов.

"Вярвам, че заедно ще успеем! България ще се върне сред отличниците в Европа и ще го постигнем заедно. Защото заедно сме по-силни от хаоса", се казва в публикацията на Борисов.

Ива Митева поздрави българите за Деня на Съединението

Ива Митева поздрави българите за Деня на Съединението

"Вярвам, че политическите сили са си извлекли нужните поуки"