Това, което сме обещали, го изпълняваме. За образованието министър Владислав Горанов дава пари, без да се замисля. Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на посещението си в Професионалната гимназия по селско стопанство в Нова Загора, чиято сграда и физкултурен салон са изцяло санирани по Оперативна програма "Региони в растеж". Отпуснатите средства за целта са в размер на 1,3 млн. лева.

Министър-председателят подчерта, че програмата ще продължи да се изпълнява, както и ангажиментът за увеличение на учителските заплати.

Гимназията е спечелила по проект и средства от Министерството на образованието за WiFi мрежа и интерактивна дъска.

Красимир Вълчев доволен от парите за образование

Красимир Вълчев доволен от парите за образование

С 20% се вдигат учителските заплати през 2019 г.

Премиерът бе категоричен, че всяко училище трябва да разполага с тези придобивки.

В учебното заведение се обучават общо 315 ученици по специалностите Автотранспортна техника, Организация на туризма и свободното време, Селски туризъм, Лозаро-винарство, Механизация на селското стопанство, Производство на хляб и хлебни изделия.

Общо 11 деца са върнати за постоянно в класните стаи благодарение на работата по механизма за включване в образователната система. Допълнително училището ще получи 26 000 лв. за работа с деца от уязвими групи.

От своя страна министърът на образованието Красимир Вълчев отбеляза, че гимназията в Нова Загора е една от общо 140-те професионални учебни заведения, които се ремонтират по ОП "Региони в растеж".

По негови думи през този програмен период са приоритизирани професионалните училища, като в областта са отпуснати общо 15 млн. лв. европейски средства.

Борисов мисли за 10% увеличение на заплатите в бюджетния сектор

Борисов мисли за 10% увеличение на заплатите в бюджетния сектор

Няма съпротива в ГЕРБ, уверен е лидерът на партията